Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Steeds vaker geopperde Red Bull-kandidaat gooit deur deels in 't slot

Bij Red Bull beweert men bij hoog en bij laag dat de stoelendans met het vertrek van Nyck de Vries bij AlphaTauri reeds ten einde is gekomen, maar menigeen is het erover eens dat Sergio Perez op zijn tellen moet passen. Eén genoemde kandidaat om hem eventueel te vervangen gooit de deur echter al grotendeels in 't slot.

Perez Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nyck de Vries mocht bij AlphaTauri dan niet aan de verwachtingen doen, waardoor hij naar huis werd gestuurd, maar ook de prestaties van Sergio Perez laten momenteel veel, zo niet meer te wensen over. In de winnende auto slaagde hij er vijf keer op rij niet in om door te dringen tot Q3, waardoor hij in de races vaak om de kruimels strijdt met middenvelders.

Ook van hem wordt geopperd dat zijn positie binnen Red Bull steeds meer begint te wankelen, ook al beweert het team bij hoog en bij laag dat dat niet zo is. Mocht hij vervangen worden, zij het vervroegd, zij het aan het einde van zijn contractperiode, wie staan er dan klaar om hem te vervangen? Die lijst is niet lang. Natuurlijk, Daniel Ricciardo wordt geopperd, maar steeds vaker klinkt ook de naam van Alexander Albon weer, de Brit die eind 2020 zijn racezitje naast Max Verstappen verloor.

De Red Bull-teamleiding laat zich regelmatig lovend uit over de Williams-coureur en onlangs liet Helmut Marko zich ontvallen het 'jammer' te vinden dat Albon tot eind 2025 vastligt bij Williams. Wat bedoelde hij daarmee te zeggen?

Echter, even daardoor liet Albon in Oostenrijk al weten dat hij niet van plan is te verkassen. Zijn focus en loyaliteit ligt naar eigen zeggen bij Williams, hoe goed het contact met bijvoorbeeld Christian Horner ook is, zo legt uit als hem gevraagd wordt of hij inzet op een Red Bull-comeback: "Het is mooi dat Christian me zo vaak appt om te vertellen dat ik het goed heb gedaan. Het is niet verkeerd om op die manier met een oude teambaas om te gaan."

"Maar ik denk dat het duidelijk is waar en bij welk team mijn focus ligt", zo vervolgt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365. "Dit is een project voor de korte termijn, ik zit hier voor de lange termijn. Ik geniet van de samenwerking met dit team en voor mijn gevoel zijn we bezig aan een lange reis, een reis die ik voort wens te zetten. Laten we zien hoe de komende jaren gaan uitpakken, maar voor nu ben ik heel blij met waar ik zit."

Forbidden

Weddenschappen Alexander Albon

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

21 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team