Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Guenther Steiner

Steiner constateert einde wurggreep Verstappen op F1

Van complete dominante naar zeven verschillende Formule 1 Grand Prix-winnaars in één seizoen. Of zoals Guenther Steiner het in een exclusief interview met RacingNews365 zegt: "Aan al het goede komt een eind."

Verstappen Belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Guenther Steiner is ervan overtuigd dat de dominantie van Max Verstappen in de Formule 1 voorbij is nu hij geniet van de 'onvoorspelbaarheid' van de sport.

Nadat hij midden april naar zijn vierde overwinning in vijf race cruisede, leek het erop dat Red Bull weer net zo'n verpletterende indruk zou achterlaten als in 2023. Toen immers herschreef men de geschiedenisboeken met 21 overwinningen in 22 Grands Prix, waarvan 19 voor de Nederlander, waarmee hij de rest van het veld zijn hielen liet zien.

Net zoals velen stond voormalig Haas F1-teambaas Guenther Steiner op het punt om het seizoen af te schrijven, enkel en alleen om volledig verrast te worden door de manier waarop Mercedes en McLaren de jacht op Red Bull wisten te openen. De voorsprong op McLaren slonk tot slechts 42 punten, terwijl Verstappen nog wel een gezonde voorsprong van 78 punten verdedigt ten opzichte van Lando Norris in het coureurskampioenschap.

In een speciale podcast van RacinNews365.com maakt Steiner duidelijk wat voor hem het grootste thema van het seizoen 2024 is: "Door onvoorspelbaarheid van de sport op dit moment."

"Aan het begin van het seizoen zagen we opnieuw dominantie door Max, maar zoals we allemaal weten komt aan al het goede een einde. En dat einde kwam er!"

"Soms moet je geduldig wachten op wat komen gaat en daarbij niet te negatief worden. Voor sommige werd het allemaal wat frustrerend en hoorde je 'als we opnieuw zo'n seizoen krijgen, kijk ik niet meer'. Maar plots heb je te maken met 7 winnaars in de eerste helft van het seizoen."

"Wie had daar nou geld op ingezet na de eerste drie à vier races? Ik niet hoor, daar ben ik eerlijk in, maar het is alleen maar heel mooi."

We weten nu niet wie de beste is

- Guenther Steiner

Naast Verstappen hebben beide Ferrari-, beide McLaren-, én beide Mercedes-coureurs een race gewonnen in 2024. De enige van de vier topteams die daar niet in slaagde, was Sergio Perez. De vorm van de dag wisselde een beetje per circuit, waardoor Steiner alleen maar vol verwachting uitkijkt naar de tweede seizoenshelft.

"Het mooie voor mij is dat we op dit moment eigenlijk nog altijd niet weten wie er nou het beste is. Dat is een mooi uitgangspunt voor de tweede helft van het seizoen."

"Het maakt alles des te interessanter en ondertussen speelt er nog van alles meer. Zo interessant als de eerste seizoenshelft al was, zo interessant wordt het minstens ook in de tweede helft en misschien nog wel interessanter."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
RB20 Horner betreurt 'veel te complexe' Red Bull-fout