Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner heeft slecht nieuws voor Schumacher

Haas komt in de laatste race voor de zomerstop met een upgrade voor de Haas-bolide van Kevin Magnussen. Door een tekort aan onderdelen zal Mick Schumacher nog even moeten wachten voordat ook zijn VF-22 een upgrade krijgt, vertelt Haas-teambaas Guenther Steiner.

Haas is het enige team dit seizoen dat nog geen upgrades heeft doorgevoerd. De planning was om de VF-22 de eerste en enige upgrade van het seizoen te geven voor het GP-weekend in Frankrijk, maar door een tekort aan onderdelen moest dit worden uitgesteld naar het weekend erna. Het upgradepakket zal niet voor beide coureurs van Haas beschikbaar zijn in Hongarije en dus koos het team ervoor om Kevin Magnussen de voorkeur te geven, aangezien hij het hoogste staat in het kampioenschap. Dit betekent dat teamgenoot Mick Schumacher nog even moet wachten op de upgrades. "Er is maar één auto die de upgrade zal hebben en zelfs dan zullen de reserveonderdelen voor die auto erg schaars zijn", vertelt Haas-teambaas Guenther Steiner ten overstaan van de media, waaronder RacingNews365. "Alles kwam een beetje laat, we hebben dit seizoen veel incidenten gehad. Dus alle benodigdheden waren daarvoor gebruikt." "We hebben het uitgesteld van het GP-weekend van Frankrijk naar de GP van Hongarije. In het begin zei het team dat we niet méér kunnen doen tot Spa. Iedereen deed vervolgens zijn best om ten minste één upgradepakket klaar te hebben voor Boedapest, zodat we gegevens hebben die we kunnen analyseren in de zomerstop."

Wat kunnen we verwachten van de upgrade?

"En als het niet werkt, kunnen we altijd terugvallen op wat we eerder hadden", gaat Steiner verder. "We hebben een goed georganiseerd plan. Het enige is dat we niet veel reserveonderdelen hebben, zelfs niet voor één auto, dus als er vrijdag iets gebeurt..." Haas laat in de afgelopen paar races een sterke performance zien. De grote vraag is natuurlijk hoeveel sneller de VF-22 zal zijn met de geplande upgrades, maar Steiner wil niet te optimistisch zijn. "Ik wil er geen cijfers aanhangen, want dan kan je jezelf enkel teleurstellen. En waar vergelijk je het mee? Want je hebt niet dezelfde auto die een back-to-back doet", legt Steiner uit. "We weten hoeveel meer downforce het updatepakket geeft. Er is een berekening hoeveel het zou moeten geven, maar ik ga niet zeggen van 'zoveel tijd moeten we er mee winnen'. Daar komen we nog wel achter (op het circuit, red.) en dan zien we wel of het werkt", sluit Steiner af in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije.

Viaplay
# Coureur Punten
# Team Punten
Volledige stand
x
LIVE Race Formule 1 GP Bahrein