Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Guenther Steiner

Steiner in de put na wéér een slechte F1-race: "Voor mij is dit seizoen nooit gebeurd"

Teambaas Guenther Steiner is helemaal klaar met het huidige Formule 1-seizoen door de onvoorspelbaarheid en wisselvalligheid van de Haas-bolide. Hij wil dit jaar dan ook zo snel mogelijk vergeten.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas

Dit seizoen weet het Formule 1-team van Haas geen potten te breken. Soms lijken Kevin Magnussen en Romain Grosjean de snelheid in de kwalificatie te vinden, maar dan blijkt de bolide tijdens de race niet vooruit te branden. Voor teambaas Guenther Steiner kan dit seizoen dan ook niet snel genoeg voorbij zijn.

"Voor mij is 2019 nooit gebeurd. Ik hoop dat ik dit seizoen zo snel mogelijk kan vergeten", wordt hij geciteerd door Racefans na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten. Volgens Steiner is de auto zeer temperamentvol en is er weinig voor nodig voor de bolide om zijn balans kwijt te raken. "Bij een kleine hobbel verliest de auto al downforce en spin je van de baan." Hiermee doelt hij op de spin van Grosjean tijdens de tweede vrije training op de vrijdag van de Amerikaanse GP.

Haas kan moeilijk grip krijgen op de wisselvalligheden van de VF-19. Sterker, het is volgens Steiner in de loop van het seizoen alleen maar erger geworden. "Eerst veranderde de balans van de auto alleen van vrijdag op zaterdag. Nu gebeurt het zelfs van de derde vrije training op de kwalificatie. We weten gewoon niet wat we aanmoeten met de bolide. Met een kleine verandering in temperatuur of windrichting reageert de auto compleet anders."

Momenteel staat Haas negende in het constructeurskampioenschap en houdt het team alleen Williams achter zich, terwijl het team vorig jaar nog als vijfde eindigde. Steiner kijkt dan ook erg uit naar volgend seizoen. "Nog twee races en dan is dit jaar eindelijk voorbij. Hopelijk kunnen we als team volgend seizoen niet een nieuw hoofdstuk openen, maar zelf een heel nieuw boek."

Luister hieronder naar de nieuwste F1-podcast van RacingNews365, waarin Tim Coronel, Ruud Dimmers en Jeroen van Inkel stilstaan bij alles wat er in Amerika gebeurde.

2 reacties

    Breaking De tien beste F1-coureurs van 2019