Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Steiner lacht om ontwikkelingsoorlog: 'Upgrades zijn overrated'

Het Formule 1-seizoen is goed begonnen voor Haas. Teambaas Guenther Steiner is tevreden met de prestaties van de renstal en denkt dit vast te kunnen houden gedurende het seizoen. Over de ontwikkelingsoorlog maakt hij zich geen zorgen.

Tijdens de eerste twee races van het seizoen kon Kevin Magnussen tweemaal punten scoren voor Haas, het team dat in 2021 nog steevast laatste werd. Guenther Steiner is logischerwijs blij met de resultaten en verwacht niet dat Haas de komende tijd zomaar terug zal zakken. Ook niet als teams met meerdere upgrades komen. De teambaas van de Amerikaanse renstal legt aan onder meer RacingNews365 uit dat de VF-22 simpelweg competitief is. "Er is natuurlijk altijd wel iets te verbeteren, maar Kevin liet al weten dat de auto heel erg prettig is om mee te rijden. We zijn enorm competitief en hij kon de strijd aangaan met anderen." "De auto is gewoonweg erg goed. Vanaf daar draait het eigenlijk om het hebben van een goed weekend en het vinden van de juiste set-up. Als je daarna het beste eruit haalt, dan zitten we in de top tien!"

Upgrades volgens de Haas-teambaas wat overgewaardeerd

Er wordt dit seizoen veel gesproken over een ontwikkelingsoorlog. De nieuwe Formule 1-bolides zijn nog vrij onbekend terrein voor de teams. Tijdens het doorvoeren van upgrades moeten de auto's sneller en beter worden, maar Steiner vindt dat teams ietwat overdreven reageren op alle upgrade-pakketten die worden verwacht. "Ik zeg niet dat niemand goede upgrades meeneemt, maar ik vind het allemaal wat overrated. Zoals ik eerder al zei wil ik vooral rustig blijven dit jaar. Niet omdat we het geld niet hebben.. Ik wil het totaalpakket houden zoals het is." Hiermee kunnen volgens Steiner de nodige punten worden gescoord. "We moeten eerst zorgen dat we progressie boeken en de auto niet veranderen." "Daarna kunnen we upgrades gaan introduceren. Het is niet zomaar 'we hebben links en rechts upgrades nodig', nee, laten we ons eerst focussen op de auto en hier het best mogelijke uit halen!"

Viaplay
x
Verstappen-regel FIA past omstreden regel aan in officiële reglementen