Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Haas F1 Team

Steiner lacht om ontwikkelingsoorlog: 'Upgrades zijn overrated'

Het Formule 1-seizoen is goed begonnen voor Haas. Teambaas Guenther Steiner is tevreden met de prestaties van de renstal en denkt dit vast te kunnen houden gedurende het seizoen. Over de ontwikkelingsoorlog maakt hij zich geen zorgen.

Magnussen Russell Hamilton Jeddah
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Haas F1

Tijdens de eerste twee races van het seizoen kon Kevin Magnussen tweemaal punten scoren voor Haas, het team dat in 2021 nog steevast laatste werd. Guenther Steiner is logischerwijs blij met de resultaten en verwacht niet dat Haas de komende tijd zomaar terug zal zakken. Ook niet als teams met meerdere upgrades komen.

De teambaas van de Amerikaanse renstal legt aan onder meer RacingNews365 uit dat de VF-22 simpelweg competitief is. "Er is natuurlijk altijd wel iets te verbeteren, maar Kevin liet al weten dat de auto heel erg prettig is om mee te rijden. We zijn enorm competitief en hij kon de strijd aangaan met anderen."

"De auto is gewoonweg erg goed. Vanaf daar draait het eigenlijk om het hebben van een goed weekend en het vinden van de juiste set-up. Als je daarna het beste eruit haalt, dan zitten we in de top tien!"

Upgrades volgens de Haas-teambaas wat overgewaardeerd

Er wordt dit seizoen veel gesproken over een ontwikkelingsoorlog. De nieuwe Formule 1-bolides zijn nog vrij onbekend terrein voor de teams. Tijdens het doorvoeren van upgrades moeten de auto's sneller en beter worden, maar Steiner vindt dat teams ietwat overdreven reageren op alle upgrade-pakketten die worden verwacht.

"Ik zeg niet dat niemand goede upgrades meeneemt, maar ik vind het allemaal wat overrated. Zoals ik eerder al zei wil ik vooral rustig blijven dit jaar. Niet omdat we het geld niet hebben.. Ik wil het totaalpakket houden zoals het is." Hiermee kunnen volgens Steiner de nodige punten worden gescoord. "We moeten eerst zorgen dat we progressie boeken en de auto niet veranderen."

"Daarna kunnen we upgrades gaan introduceren. Het is niet zomaar 'we hebben links en rechts upgrades nodig', nee, laten we ons eerst focussen op de auto en hier het best mogelijke uit halen!"

Ook interessant:

Sensationele Verstappen en Leclerc zetten F1 in vuur en vlam

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt er uitgebreid gepraat over het sensationele raceweekend in Saoedi-Arabië. Dit doen we uiteraard met coureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Check hier snel de laatste aflevering!

9 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull