Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Guenther Steiner

Steiner: "Past in onze filosofie om coureur als Ocon een tweede kans te geven"

De toekomst van Haas-coureur Romain Grosjean en Kevin Magnussen bij Haas F1 is momenteel alles behalve zeker. De twee hebben teambaas Guenther Steiner dit seizoen nog weinig laten lachen, waardoor de naam van Ocon als vervanger van één van de twee Haas-coureurs in de Formule 1-paddock de rondte doet.

Het is inmiddels wel al bekend dat het seizoen van Haas vooralsnog niet naar wens is verlopen. De VF19-bolide loopt vooralsnog vrij stroef en Haas-coureurs Romain Grosjean en Kevin Magnussen presteren ondermaats. De toekomst van het rijdersduo bij het Amerikaanse team na dit seizoen is dan ook onzeker.

In de Formule 1-paddock wordt de naam van Esteban Ocon genoemd als mogelijke vervanger van één van de twee Haas-kemphanen. Mocht de Fransman voor het volgende seizoen geen zitje bij het team van Mercedes krijgen, dan is hij namelijk vrij om andere opties te overwegen. Als Ocon echter nog een kans wil maken op succes in de Formule 1, dan moet hij volgens teambaas Guenther Steiner uiterlijk volgend seizoen een stoeltje vinden.

"Als je één jaar uit de Formule 1 bent geweest, dan is het al vrij lastig om een terugkeer te maken. Ocon beschikt over veel talent, dat hij dit jaar alleen in de simulator van Mercedes kan tonen. Op die manier is het nog wel mogelijk om als coureur één Formule 1-loos jaar te overbruggen, maar daarna wordt het lastiger om een tweede kans te geven aan een coureur zoals hij."

Toch zet de Italiaan de deur voor de Fransman op een kiertje: "Het past wel in de filosofie van Haas om een coureur zoals Ocon een tweede kans in de Formule 1 te geven. Sommige racers zijn blij dat ze weg zijn uit de Formule 1, terwijl anderen er alles voor over zouden hebben om in de sport terug te keren. Het hangt echter af van de persoonlijkheid van de coureur of het een goed idee is om ze terug te halen", aldus Steiner tegenover het Duitse Motorsport Magazine.

Fotoalbum

Wat is er terechtgekomen van de talenten uit de Formule 1-kweekvijver?

De Formule 2, voor 2017 de GP2 genoemd, staat bekend als de grootste kweekvijver voor aanstormende potentiële Formule 1-wereldkampioenen. Hoe is het de kampioenen van de opleidingsklasse eigenlijk vergaan nadat ze de Formule 2- of GP2-titel op hun naam wisten te schrijven? RacingNews365 zocht het uit.

Bekijk het album

5 reacties