Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Sterke Verstappen verrast Marko: "Hij had dat onder controle"

Max Verstappen pakte de zege tijdens de sprintrace in de Verenigde Staten. Helmut Marko glundert na afloop.

Verstappen SQ Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Eindelijk was het weer raak voor Max Verstappen. De Nederlander pakte de zege tijdens de sprintrace in de Verenigde Staten en liep zo uit op titelrivaal Lando Norris. Het zorgt voor een grote glimlach bij Helmut Marko, die erg tevreden is.

"Max ging goed van start en hield de banden in leven", stelt Marko tegenover ServusTV. "We vergeleken de bandensituatie met Norris, die dacht dat onze achterbanden afbouwden. Maar Max had dat onder controle. Als de Ferrari's meer samen hadden gewerkt, denk ik dat het nog moeilijker zou zijn geweest voor Norris. Maar we hebben twee punten meer gepakt."

Deelt Marko de visie dat Ferrari de grootste tegenstander van Verstappen is? "In deze race zou ik zeggen van wel, omdat ze bijna tien ronden lang intensief met elkaar in gevecht waren, tijd van elkaar afsnoepten én aan het einde verrassend snel waren. Dus misschien was dat (gevecht red.) zelfs een voordeel voor ons."

Tot slot gaat Marko in op de verwachtingen voor de kwalificatie. De Oostenrijker geeft Verstappen en Red Bull een opdracht mee. "Ik denk dat we vooral een optimale afstelling moeten vinden voor de race. Je kan hier inhalen en we moeten naar de bandenslijtage kijken. Maar het belangrijkste is dat we voor Norris finishen. En ik denk dat we weer op de eerste rij kunnen staan als het goed gaat."

Nu de herfststop voorbij is, wordt dit weekend de GP van de Verenigde Staten verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Austin, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP Verenigde Staten 2024