Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stewards delen F1-coureurs handvol strafpunten uit tijdens Franse Grand Prix

Er gebeurde genoeg op de baan tijdens de Franse Grand Prix. Meerdere coureurs kwamen elkaar tegen en er moesten zelfs straffen en strafpunten worden uitgedeeld.

Tijdens de Franse Grand Prix zagen we enkele fraaie gevechten. Wat te denken van George Russell en Sergio Perez, of Carlos Sainz en diezelfde Perez. Vooraan het veld werden er echter geen straffen uitgedeeld naar aanleiding van de onderlinge gevechten, al had Mercedes-coureur Russell daar misschien een andere mening over. Check zijn tirade op de radio hieronder. Artikel gaat daarna verder.

Ocon schakelt Tsunoda uit

Een van de coureurs die wel werd bestraft, was Esteban Ocon. In de openingsronde tikte hij namelijk Yuki Tsunoda in de rondte toen ze zij aan zij aankwamen bij de chicane aan het einde van het lange rechte stuk. De Fransman werd als schuldige aangewezen en kreeg vijf seconden straf. Overigens deed hem dat weinig pijn, want hij kwam als achtste over de finish. Tsunoda had er daarentegen weinig aan, want hij moest zijn auto niet lang na de crash in de garage parkeren omdat hij te veel schade had. Ocon werd twee strafpunten op zijn licentie toegekend door de stewards. Zijn totaalaantal voor de laatste twaalf maanden staat nu op zes. Bij twaalf punten word je een race geschorst, maar daar zit hij dus nog ver vandaan. Check hieronder de beelden van het duel tussen Ocon en Tsunoda. Deze is te zien in de laatste twintig seconden van het filmpje. Artikel gaat daarna verder.

Ook Zhou bestraft

Niet alleen Ocon wist twee strafpunten toe te voegen aan zijn collectie, ook Guanyu Zhou kreeg een tik op de vingers van de stewards. Hij ging zij aan zij met Schumacher door de ellenlange rechter bocht in de derde sector, maar hij had een moment van overstuur waardoor hij de Duitser aantikte. Schumacher spinde en het kleine beetje hoop dat hij nog had op een goede klassering ging vervlogen. Zhou kreeg vijf seconden straf en twee strafpunten. Niet veel later moest de Chinees zijn auto parkeren vanwege een probleem. Check hieronder de beelden van de clash. Artikel gaat daarna verder.

Magnussen vs. Latifi

In de slotfase van de race zagen we ook nog een gevecht tussen Latifi en Magnussen. Eerstgenoemde deed een poging om de Deen in te halen, maar de Haas-coureur gaf zich niet gewonnen en danste over de kerbstones in de zijkant van de nummer laatst in het klassement. De stewards oordeelden echter dat er geen hoofdschuldige aan te wijzen was en dus werden er geen straffen uitgedeeld. Check hieronder de beelden.

Viaplay
x
LIVE Reacties na zeer dominante zege Verstappen in Bahrein