Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Frankrijk 2022

Stewards delen F1-coureurs handvol strafpunten uit tijdens Franse Grand Prix

Er gebeurde genoeg op de baan tijdens de Franse Grand Prix. Meerdere coureurs kwamen elkaar tegen en er moesten zelfs straffen en strafpunten worden uitgedeeld.

Tsunoda Ocon incident France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Tijdens de Franse Grand Prix zagen we enkele fraaie gevechten. Wat te denken van George Russell en Sergio Perez, of Carlos Sainz en diezelfde Perez. Vooraan het veld werden er echter geen straffen uitgedeeld naar aanleiding van de onderlinge gevechten, al had Mercedes-coureur Russell daar misschien een andere mening over.

Check zijn tirade op de radio hieronder. Artikel gaat daarna verder.

Ocon schakelt Tsunoda uit

Een van de coureurs die wel werd bestraft, was Esteban Ocon. In de openingsronde tikte hij namelijk Yuki Tsunoda in de rondte toen ze zij aan zij aankwamen bij de chicane aan het einde van het lange rechte stuk.

De Fransman werd als schuldige aangewezen en kreeg vijf seconden straf. Overigens deed hem dat weinig pijn, want hij kwam als achtste over de finish. Tsunoda had er daarentegen weinig aan, want hij moest zijn auto niet lang na de crash in de garage parkeren omdat hij te veel schade had.

Ocon werd twee strafpunten op zijn licentie toegekend door de stewards. Zijn totaalaantal voor de laatste twaalf maanden staat nu op zes. Bij twaalf punten word je een race geschorst, maar daar zit hij dus nog ver vandaan.

Check hieronder de beelden van het duel tussen Ocon en Tsunoda. Deze is te zien in de laatste twintig seconden van het filmpje. Artikel gaat daarna verder.

Ook Zhou bestraft

Niet alleen Ocon wist twee strafpunten toe te voegen aan zijn collectie, ook Guanyu Zhou kreeg een tik op de vingers van de stewards. Hij ging zij aan zij met Schumacher door de ellenlange rechter bocht in de derde sector, maar hij had een moment van overstuur waardoor hij de Duitser aantikte.

Schumacher spinde en het kleine beetje hoop dat hij nog had op een goede klassering ging vervlogen. Zhou kreeg vijf seconden straf en twee strafpunten. Niet veel later moest de Chinees zijn auto parkeren vanwege een probleem.

Check hieronder de beelden van de clash. Artikel gaat daarna verder.

Magnussen vs. Latifi

In de slotfase van de race zagen we ook nog een gevecht tussen Latifi en Magnussen. Eerstgenoemde deed een poging om de Deen in te halen, maar de Haas-coureur gaf zich niet gewonnen en danste over de kerbstones in de zijkant van de nummer laatst in het klassement.

De stewards oordeelden echter dat er geen hoofdschuldige aan te wijzen was en dus werden er geen straffen uitgedeeld. Check hieronder de beelden.

Ook interessant:

Falend Ferrari legt Verstappen geen strobreed in de weg

Max Verstappen won in Frankrijk, terwijl Charles Leclerc door het ijs zakte. Kan de Red Bull-coureur de titel nog mislopen? Wat zijn zijn kansen volgend raceweekend in Hongarije? Dat en meer bespreken Tim Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste RN365 Formule 1-podcast. Beluister 'm hieronder.

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay
x
Interview Red Bull-legende Coulthard ziet Verstappen aan de horizon verdwijnen