Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Stewards vellen definitief oordeel over straf Alonso in China

De uitslag van de sprintrace in China blijft zoals die is. Aston Martin had gevraagd om nog eens naar de straf van Fernando Alonso te kijken in die race, maar dat heeft dus niks uitgehaald.

Alonso China race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Aston Martin had namelijk het 'right to review' ingezet om zo een straf voor Fernando Alonso terug te draaien. De Spanjaard kwam in de sprintrace op het Shanghai International Circuit in contact met Carlos Sainz, viel uit en kreeg na afloop een straf van tien seconden én drie strafpunten op zijn licentie. Aston Martin was het daar echter niet mee eens.

In de reglementen staat dat je binnen een week na het moment de stewards mag vragen om het besluit te heroverwegen. Aston Martin had dat dus gedaan en moest zich, samen met Ferrari, deze vrijdag bij de stewards melden.

In het eerste deel van het proces hebben de stewards gekeken of er 'significant en relevant nieuw bewijs' is in de zaak. Het nieuwe bewijs werd geaccepteerd, maar het werd niet significant geacht en dus is er geen verandering in de oorspronkelijke beslissing.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola