Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Alexander Albon

Stewards vellen oordeel over bijzonder incident Albon

Alexander Albon hoeft niet te vrezen voor een verdere straf na zijn incident in de pitstraat. De Williams-coureur vertrok namelijk uit de pits met een wiel dat niet goed vastzat, maar de stewards ondernemen geen verdere actie.

Albon Imola race
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Grand Prix van Emilia-Romagna werd een race om snel te vergeten voor Alexander Albon. Hij kwam al relatief vroeg naar binnen voor zijn eerste pitstop, maar die werd niet goed uitgevoerd. Het rechtervoorwiel zat niet goed vast en zo moest Albon noodgedwongen al weer na een rondje terugkeren in de pits.

Het incident werd nog onderzocht door de stewards of hij wegreed bij de pitstop, terwijl hij wist dat de auto onveilig was. Albon had in de gaten dat er iets mis was met zijn auto, maar kon vanuit zijn positie niet zien dat het ging om een loszittend wiel. Hij kreeg van het team groen licht om de pits te verlaten en het team riep hem vervolgens niet terug, omdat ze op dat moment niet wisten dat het wiel los zat. Albon meldde vervolgens dat er iets mis was en reed de auto voorzichtig naar de pits.

De stewards waren het erover eens dat dit op een veilige en gepaste manier was gebeurd, zonder andere deelnemers te raken. Bovendien reed de coureur met de auto terwijl hij niet wist dat deze in een onveilige staat verkeerde. De stewards ondernemen daarom geen verdere actie.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Spanje Data tonen aan: Verstappen en Red Bull moeten één belangrijk punt verbeteren