Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stewart verbaasd over prestaties Hamilton: "Bottas vaak sneller"

Formule 1-legende Jackie Stewart is ook aanwezig in Mexico. RacingNews365 liep hem tegen het lijf en vroeg hem naar die razendspannende titelstrijd die momenteel wordt uitgevochten tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Brit hoopt op winst voor Verstappen.

Jackie Stewart (82) wordt er niet jonger op, maar de drievoudig Formule 1-kampioen is gewoon nog regelmatig aanwezig in de paddock. Ook in Mexico loopt de vrolijke Brit rond en vroeg RacingNews365 aan hem hoe hij denkt over de strijd om de wereldtitel. Volgens hem kan alles nog gebeuren, maar hij hoopt wel dat Max Verstappen er met de titel vandoor gaat. "Het ligt nog open. Mercedes ligt een beetje achter. Ze snappen dat ze meer moeten doen. Verstappen rijdt heel goed. Voor de sport zou het beter zijn als Max en Red Bull de titel zouden winnen. Ze hebben er hard voor gewerkt en de fans smachten naar verandering."

Hamilton nadert einde van zijn carrière

Want Hamilton werd de afgelopen zeven jaar zes keer wereldkampioen. Stewart ziet het graag veranderen en bovendien denk hij dat het einde van Hamiltons F1-carrière snel nadert. "Lewis heeft dit jaar ook goed gereden. Hij is een getalenteerde en ervaren coureur. Ik denk nog niet dat de titelstrijd gespeeld is, hij heeft nog een kans. "Tegelijkertijd ben ik verbaasd dat zijn teamgenoot (Valtteri Bottas, red.) regelmatig sneller is dan hij. Al met al nadert hij waarschijnlijk het einde van zijn carrière. Hij is al even bezig, terwijl Verstappen nog steeds alert en gretig is. Soms is hij misschien wat aan het overdriven, en zou hij misschien zelfs sneller zijn als hij het even rustig aan doet. Hij is enorm getalenteerd en Red Bull heeft veel ervaren en geweldig personeel. "Ik was recent bij hen in de fabriek en oh boy wat waren zij gefocust. Ik was onder de indruk. Het was mooi om weer terug te zijn in die fabriek", zo doelt hij op het feit dat het Red Bull-team tot en met 1999 Stewart Grand Prix was, alvorens het werd overgenomen door Jaguar, dat in 2005 Red Bull werd. "Mijn vroegere kantoor is nog steeds mijn kantoor. De sfeer binnen het bedrijf is geweldig! Het enthousiasme binnen het team is heel, heel erg scherp. Meer dan bij bijvoorbeeld McLaren, want daar was ik de volgende dag. Daar was het veel rustiger en proefde ik minder honger, terwijl ze bij Red Bull enorm hongerig zijn. Hun kansen zijn heel goed."

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"