Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Stoddart: "Men praat over de perfecte titel van Verstappen lang nadat wij er niet meer zijn"

Voormalig Minardi-teambaas Paul Stoddart velt terugblikkend zijn oordeel over het Formule 1-seizoen 2023. Een jaar waarin Max Verstappen en Red Bull hun namen nog dieper in de geschiedenisboeken graveerden.

Verstappen win Abu Dhabi 2023
Column
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Dit seizoen gaat de geschiedenisboeken is als het Max Verstappen- en Red Bull wereldkampioenschap. En terecht, want als je 19 races wint, en in het geval van Red Bull zelfs 21, dan is dat een prestatie waar mensen nog generaties lang, en zelfs nadat wij er al niet meer zijn, over gesproken zal worden.

Vergelijk het met het seizoen 1988 met de hoofdrol voor McLaren. Daar hebben we het bijna 40 jaar later nog steeds over. En de enige manier waarop dit record ooit verbroken gaat worden, is als Red Bull en Max Verstappen dat zelf in 2024 gaan doen.

In zekere zin zijn ze hun eigen belangrijkste concurrent in 2024, al moet ik ook eerlijk zijn als ik zeg dat ik niet uitsluit dat teams als McLaren, misschien Mercedes, waarschijnlijk Ferrari en Aston Martin allemaal hun briljante perioden zullen hebben waarin ze Max uit kunnen dagen.

Gaan we nog steeds zien dat Verstappen een seconde per ronde sneller is? Vast wel, maar niet bij elke race. Misschien winnen ze maar 18 van de 23 races - of hoeveel het er ook zijn - volgend jaar. Ik denk dat het ietsje spannender gaat worden.

Maar dat laatste mag niks wegnemen van de prestaties van Verstappen. Het was het perfecte kampioenschap van een wereldcoureur die iedereen die nog twijfelde heeft getoond dat hij tot de besten van de allerbesten behoort. Natuurlijk, het gevaar van het Schumacher-effect of het Hamilton-effect ligt op de loer, omdat mensen verveeld kunnen raken als één coureur steeds wint.

Maar dit jaar zagen we gelukkig voldoende drama, zij het achter de rug van Verstappen. En om week in week uit de prestaties te leveren die hij heeft geleverd, op een 'off-race' na - een beter woord weet ik niet te verzinnen - is bijzonder indrukwekkend. Dat is het werk van een échte kampioen."

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Horner schept duidelijkheid over Newey-clausule in contract Verstappen