Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Stomverbaasde Leclerc vreest voor nachtmerrie tijdens Grand Prix van Mexico

Met een zevende plek in de kwalificatie kon Charles Leclerc natuurlijk allesbehalve tevreden zijn. Na afloop was hij verbaasd over een probleem en hoopt hij dat het in de race anders zal zijn.

Charles Leclerc moest behalve zijn teamgenoot, beide Red Bull- en beide Mercedes-coureurs ook Alfa Romeo-coureur Valtteri Bottas voor zich dulden tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Mexico. Na afloop gaf Charles verbaasd toe dat hij met een probleem te maken had. "Er was iets raars aan de hand met de motor. Ik verloor veel tijd op de rechte stukken. Er was iets raar aan de hand en de motor reageerde niet goed op mijn gaspedaal. Hopelijk kunnen we het oplossen, anders wordt het zeer lastig om een consistente race af te werken." Mocht dat niet gebeuren, dan verwacht Leclerc een nachtmerrie van een race te gaan beleven. "Dit was met afstand mijn meest lastige kwalificatie van het jaar. De auto deed niet wat ik wilde, dus ik werd constant verrast. Als ik dezelfde problemen heb tijdens de race, dan wordt het een nachtmerrie. Hopelijk weten we het probleem op te lossen."

Sainz: "Niet bij de pakken neerzitten"

Ook Sainz kwam er in de kwalificatie niet aan te pas. Alhoewel hij zijn teamgenoot ruim versloeg, start hij de GP van Mexico slechts op de vijfde plek. Carlos raakt echter niet in paniek en denkt dat het vooral door het circuit komt dat Ferrari minder presteert. Bovendien worden de punten pas op zondag verdeeld. "De hoogte van het circuit hoort ons niet te belemmeren in de bochten, dus misschien had het iets met de banden te maken en mogelijk met de motor. De wisten voordat we hier kwamen dat we vanwege de hoogte van concessies moesten doen op motorisch vlak, maar de auto was ook gewoon lastig te besturen." "Het was een gevecht met de auto en daarom wist ik geen optimale ronde neer te zetten. We gaan diep graven en we moeten niet bij de pakken neer gaan zitten. Dit is een heel specifiek circuit met specifieke scenario's. We moeten analyseren wat we beter hadden kunnen doen en zien of de pace op zondag beter is", aldus de Ferrari-coureur.

Viaplay
x
Live Reacties na dominante sprintrace overwinning Verstappen