Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Coronel snapt niets van 'vreemde' actie Hamilton: "Was serieus te riskant"

Lewis Hamilton wist de schijnwerpers op zich te richten tijdens de start van de sprintrace in Miami. Hij remde veel te laat en zorgde zo voor een crash, maar de stewards deelden geen straf uit. In de Formule 1-podcast van RacingNews365 wordt het incident uitvoerig besproken.

Hamilton Quali Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De start van de sprintrace in Miami verliep zeer chaotisch. Lewis Hamilton kwam vanaf de twaalfde startplek, zag een gat aan de binnenkant en ging ervoor. Gevolg daarvan: Fernando Alonso, Lance Stroll en Lando Norris kwamen met elkaar in contact. De twee laatstgenoemde coureurs moesten dat met een uitvalbeurt bekopen, terwijl Alonso naar de laatste plaats terugviel.

Het incident werd na de sprintrace onderzocht, maar uiteindelijk werd er niemand bestraft, ook Hamilton niet. Fernando Alonso zei daar al het volgende over vlak na de sprintrace. "Hij is geen Spanjaard, dus dan krijg je geen penalty."

Tom Coronel reageert op die woorden in de Formule 1-podcast van RacingNews365. "Ik vond het wel een goede quote. Die eerste twee rondjes moet je ze ook iets meer vrijheid geven, want anders wordt het echt een optocht. Maar dit zijn wel coureurs onderling die elkaar dus in de gaten moeten houden in eerste twee ronden. want dan mag je schijnbaar wel onder de gordel racen."

Incidenten Hamilton

Coronel gaat vervolgens in op de actie van Hamilton. "Ik vond het een hele aparte, helemaal voor een wereldkampioen. Je weet dat daar de grip niet ligt, je weet dat de auto daar niet het hoekje omgaat en dat je dan doorschiet. Ik vond het serieus te riskant, maar exact hetzelfde geldt voor Perez." Daarbij doelt de autocoureur op de kamikazeactie van de Mexicaan in de Grand Prix.

"Maar dit is toch gewoon een straf, Tom? Je verkloot de race van drie mensen", zo stelt F1-kenner Ruud Dimmers. Daar geeft Coronel hem gelijk in. "Wat is er anders aan dan dat Kvyat ooit in China Vettel eraf reed en als torpedo werd neergezet?", zo vertelt Dimmers verder. "Wat me wel opvalt bij Hamilton: het is niet de eerste keer. Als je gewoon de afgelopen jaren kijkt wat hij aan incidenten heeft gehad, dat zijn er echt serieus veel. Vorig jaar heeft hij met George Russell een aantal incidenten gehad en is hij volgens mij Perez twee keer tegengekomen, waarbij er serieuze schade was. En hij lacht het een beetje weg."

Dan neemt Coronel het weer over. "Het is hoe de FIA ernaar kijkt en daarom vind ik het niet netjes. Of je moet het allemaal wat losser laten, maar niet de ene wel straffen en de ander niet. Daar heeft Alonso wel gelijk in. Want als Logan Sargeant dit had gedaan, had hij dan een straf gekregen?", zo vraagt Coronel. "Jazeker", zo zegt de F1-kenner. "Dan heb je al je antwoord: omdat je zeven keer wereldkampioen bent, krijg jij de straf niet. Dan is het dus, omdat je in Amerika woont, wereldkampioen bent of geen Spanjaard bent, dat je geen straf krijgt. Dat werkt niet en ik vind dat de FIA niet constant is met de straffen", zo sluit Coronel af.

Bekijk hieronder de start van de sprintrace in Miami!

Ook interessant:

De Grand Prix van Miami stelde op de late zondagavond zeker niet teleur. Max Verstappen werd op de baan verslagen door niemand minder dan Lando Norris in de McLaren. Het leverde de Brit en passant zijn eerste overwinning in de Formule 1 op, terwijl de Nederlander genoegen moest nemen met de tweede plek. Dit en nog veel meer wordt besproken in deze gloednieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, natuurlijk met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk!

Praat mee!

Viaplay
x
Horner Zag 'masterclass' van Verstappen: "Een race-machine!"