Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Strafpunten voor Hamilton na incident in GP Italië

Niet alleen kreeg Lewis Hamilton een straf van vijf seconden na zijn incident met Oscar Piastri, de stewards deelden ook strafpunten uit.

Hamilton Piastri Italy Sunday
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages
Tijdens de GP van Italië kregen totaal vier coureurs een straf van de stewards. Beide Mercedes-coureurs moesten op de blaren zitten na twee incidenten, terwijl ook Oscar Piastri en Logan Sargeant vijf seconden aan hun broek kregen.

Dat had verschillende redenen. George Russell dook in een gat bij Esteban Ocon in bocht een, maar haalde de bocht niet. Hetzelfde was het geval bij Oscar Piastri. Hij sneed de eerste chicane af en won zo een plekje ten koste van Liam Lawson.

Omdat beide coureurs van de baan gingen en daarbij een voordeel behaalden, kregen zij vijf seconden straf. Overigens had het voor beide coureurs geen echte gevolgen, want ze behielden de respectievelijk vijfde en twaalfde plaats. Strafpunten op hun licentie kregen ze niet.

Check hieronder het moment van Russell en Ocon. Artikel gaat daaronder verder.

Straf voor Hamilton

Hetzelfde kan niet gezegd worden van Lewis Hamilton en Logan Sargeant. Eerstgenoemde stuurde bij het aanremmen voor bocht drie in op de McLaren van Oscar Piastri, die naast hem reed. De Australiër kon geen kant op en zag zijn voorvleugel en een kans op punten sneuvelen.

Sargeant ging ietwat later in diezelfde bocht de fout in. De coureur vocht met Valtteri Bottas voor P10, het laatste beschikbare WK-punt en gooide zijn Williams aan de binnenkant van de Alfa Romeo. De stewards oordeelden echter dat de jonge Amerikaan zich op geen enkel moment in de positie bevond om een inhaalactie in te zetten. Hij gleed in de zijkant van Bottas, maar laatstgenoemde kon wel verder en scoorde uiteindelijk een punt.

Zowel Hamilton als Sargeant kregen voor hun onbesuisde acties vijf seconden straf. In tegenstelling tot Russell en Piastri krijgt dit duo echter ook twee strafpunten op hun licentie, omdat ze een crash hebben veroorzaakt.

Dat betekent dat Hamilton op vier strafpunten komt te staan, nadat hij er eerder in België twee kreeg toen hij in de sprintrace in contact kwam met Sergio Perez. Voor Logan Sargeant zijn het zijn eerste strafpunten in de Formule 1. De strafpunten blijven twaalf maanden staan voordat ze worden kwijtgescholden. Verzamelt een coureur binnen twaalf maanden tijd 12 strafpunten? Dan wordt hij voor een race geschorst.
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2023 RN365 Nieuwsdossier

37 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team