Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Formule 1 Grand Prix Monaco 2022

Strategische opties Verstappen zeer beperkt in GP van Monaco

Heeft Max Verstappen zich er al bij neergelegd dat hij de Formule 1 Grand Prix van Monaco normaal gesproken niet gaat winnen? Hij zag in regen zijn enige kans, maar de kans op een bui lijkt enkel af te nemen. Wat resteert er nog aan opties? Niet veel.

Verstappen Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Max Verstappen start de Grand Prix van Monaco vanaf de vierde startplaats. Dat verklaart meteen ook zijn teleurgestelde koppie na afloop van de kwalificatie. Niet alleen zijn kwalificatie ging verloren, maar waarschijnlijk ook zijn race. Natuurlijk, in Monaco kan van alles gebeuren, maar Verstappen is er de man niet naar om daar op te hopen. Hij wil uitgaan van zijn eigen kracht. En op eigen kracht wordt 't heel, héél lastig.

Want inhalen is nagenoeg onmogelijk in Monaco. Daar kwam Verstappen zelf in 2019 nog achter toen hij heel lang vast zat achter Lewis Hamilton. Toen lag hij tweede, nu moet hij voor de overwinning zelfs drie man voorbij. Een schier onmogelijke opgave.

Normaal gesproken zou je dan nog 'zeggen 'undercut!', maar ook die gaat je normaal gesproken niet verder helpen. Bij een undercut ga je er namelijk ook vanuit dat je op verser rubber makkelijker door het middenveld heen snijdt, maar ook daar kom je in Monaco niet zomaar aan voorbij, verser rubber of niet.

Dubbele troef Ferrari

Ferrari heeft bovendien een dubbele troef in handen. Ze kunnen Carlos Sainz inzetten als afstopper van alles wat Red Bull is, om zo Charles Leclerc alle ruimte te geven om een gat te slaan, als hij daar op eigen kracht niet al in slaagt, want tot op heden was hij gewoon de snelste.

Verstappen hoopt op regen, want dat ziet hij als zijn enige kans om iets te forceren, maar die kans lijkt enkel af te nemen. Bovendien brengt regen niet alleen voor de concurrent grotere risico's met zich mee, maar ook voor Verstappen zelf.

Pirelli gaat helemaal uit van een éénstopper en kijkend naar de vrije trainingen is dat een veilige gok. Zelfs de zachte banden gaan vele ronden mee en gaven de coureurs na zelfs tien ronden nog de performance om snellere ronden te rijden.

Voorspel en win

Wie wint de Grand Prix van Monaco 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
RN365-podcast Direct na de zomerstop weten we of Verstappen kampioen wordt