Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Italië 2021

Strijd Verstappen en Hamilton bereikt nieuw kookpunt met auto's óp elkaar

De Grand Prix van Italië 2021 was er eentje voor in de boeken. En voor in de grindbak.

XPB 1109499 Hi Res
Terugblik
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het Formule 1-seizoen van 2021 zal menig autosportfanaat nooit meer vergeten. Tot aan de allerlaatste race vochten Lewis Hamilton en Max Verstappen voor de wereldtitel, die uiteindelijk werd gewonnen door de Nederlander in de allerlaatste ronde van het seizoen.

Daarvoor gebeurde er al genoeg. De eerste races waren spannend, nek-aan-nek en een eerlijk maar hard gevecht. Daar kwam later in het seizoen verandering in, bijvoorbeeld door een keiharde klapper van Verstappen op Silverstone, toen Hamilton hem van het circuit af tikte en de Nederlander met ruim 50G de muur in knalde.

In Monza zagen we ook een escalatie in de strijd tussen de twee voormalige titelrivalen. Niemand zal het vergeten zijn, maar vlak voor de GP van Italië van 2023 is een kleine terugblik natuurlijk nooit verkeerd. Bekijk hieronder de beelden hoe Verstappen en Hamilton óp elkaar eindigden in de grindbak bij bocht 1 op de Temple of Speed.

De nasleep

Zoals op bovenstaande beelden te zien is, konden beide coureurs hun weg niet meer vervolgen. Twee DNF's dus. Daniel Ricciardo won uiteindelijk de Grand Prix van Italië 2021 met teamgenoot Lando Norris op de tweede plaats achter zich, een mooi resultaat voor McLaren.

De uitslag was minder mooi voor Hamilton en Verstappen - en dat vooral voor de Nederlander. Hij werd aangewezen als de hoofdschuldige van het incident en ontving hiervoor een straf. Verstappen kreeg de daaropvolgende race (GP van Rusland 2021) een gridstraf van drie plaatsen. Ook kreeg hij twee strafpunten op zijn licentie.

Ook interessant:

Max Verstappen de enige echte koning van Zandvoort

Wát een Formule 1-weekend hebben we achter de rug. Het was mooi, mooier, het mooist en wat gebeurde er een hoop om over na te praten. Dat doen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk dan ook.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Live reacties na probleemloze sprintrace overwinning Verstappen