Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Lance Stroll

Stroll: "Het wordt steeds lastiger om punten te scoren"

Volgens Racing Point-coureur Lance Stroll is het vandaag de dag lastiger om als coureur uit het middenveld punten te scoren dan toen hij in 2017 zijn debuut maakte in de koningsklasse van de autosport.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Racing Point

Lance Stroll kwam in 2017 als 18-jarige de Formule 1 in gerold bij het team van Williams. In zijn eerste seizoen scoorde hij een vierde plek in de kwalificatie van de Italiaanse Grand Prix en in zijn tweede seizoen bemachtigde de jonge Canadees in Bakoe zelfs een podiumplaats. Sinds zijn eerste meters in de sport is er volgens Stroll echter wel het een en ander veranderd, zo vertelt hij tegenover Motorsport-Total.

"Elk Formule 1-seizoen op zichzelf is al uniek, maar sinds mijn Formule 1-debuut is de sport aanzienlijk competitiever geworden. Toen ik in 2017 bij Williams kwam, waren de verschillen tussen de teams namelijk veel groter. De kloof tussen de teams, althans, die in het middenveld, is verdwenen en de verschillen zijn momenteel minimaal."

"In het kampioenschap voor de constructeurs staat de nummer vijf bijvoorbeeld slechts 17 punten voor op de nummer negen en ook Racing Point bevindt zich momenteel in die mix. Gelukkig zijn die kleiner wordende gaten tussen de teams een goede ontwikkeling voor de sport, die zich hopelijk in de toekomst ook door zal zetten."

De kloof tussen de topteams en de teams in het middenveld is echter nog steeds immens groot. Het gat tussen Red Bull, dat derde staat in het constructeurskampioenschap, en nummer vier McLaren, bedraagt na twaalf races welgeteld 162 punten.

2 reacties