Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll krijgt bijval van collega-coureur na crash Ricciardo

Lance Stroll krijgt na zijn incident van de Grand Prix van China met Daniel Ricciardo steun van een coureur die van achteren goed zicht had op de situatie.

Stroll China
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nico Hulkenberg heeft Lance Stroll verdedigd in de discussie rondom de controversiële crash tijdens de Grand Prix van China, waar Stroll op de RB van Daniel Ricciardo inreed. De Aston Martin-coureur ontving zware kritiek van coureurs als Ricciardo en Oscar Piastri. Laatstgenoemde was ook betrokken bij het incident, want de McLaren-coureur werd op zijn beurt weer geraakt door Ricciardo.

Stroll ontving een tijdstraf van tien seconden van de stewards en kreeg twee strafpunten op zijn licentie omdat hij een einde maakte aan Ricciardo's middag in China en Piastri daar ook de gevolgen van ondervond. Stroll tilde namelijk de auto van Ricciardo in de lucht, waarna de Australiër de achterkant van Piastri's McLaren raakte. Beide Australiërs liepen schade op door dit incident: Ricciardo moest de race staken, terwijl Piastri op de achtste plek finishte.

Haas-courerur Nico Hulkenberg verdedigt Stroll opvallend genoeg. "Het was behoorlijk spectaculair om bocht 14 in te gaan", legt de Duitser uit aan de media, waaronder RacingNews365. "Ik zag alleen dat Lance niet echt afremde en hij tilde Daniel op. Ik ging de bocht om en zag hem niet meer. Dus ik ging door, want volgens mij crashten ze en ik kon niet zien of ze door waren gereden."

De Duitser is van mening dat Stroll het niet expres deed. "Ik denk dat Lance misschien een beetje verrast werd en dat kan gebeuren. Dit accordeon-effect is vrij groot, en ik denk vooral bij herstarts na een safety car-periode. Misschien had hij koude remmen en niet zijn volledige remkracht."

De race van Hulkenberg

Wat zijn race betreft: Hulkenberg zet zijn seizoen rustig voort met een derde puntenfinish uit vijf races met een 10e plaats op het Shanghai International Circuit. Hij is van mening dat dit het maximaal haalbare was en prees het team voor de ommekeer na een moeilijke start van het weekend. "Vooral na hoe het ging (op vrijdag en zaterdag, red.), het was vrij slecht en het was een zeer goede reactie en herstel van het team."

De Duitser vervolgt: "Het laat gewoon zien dat alles perfect moet zijn om onszelf in die positie te brengen en we hadden bijna perfecte trainingen. Eén punt was alles wat er te halen viel, omdat een van de bolides van de top vijf teams niet op zijn plaats stond, en dat is dus alles wat er op dit moment te halen valt."

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco