Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lance Stroll

Stroll verklaart zware klapper in Saoedi-Arabië

Belangrijk moment in de GP van Saoedi-Arabië was de massale pitstop van de coureurs op het moment dat de safety car op de baan kwam. Veroorzaker hiervan was Lance Stroll, die in bocht 22 hard de muur raakte.

Stroll crash Saudi Arabia  2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Hij stapte ongedeerd uit zijn wagen, maar de crash van Lance Stroll in ronde 6 van de GP van Saoedi-Arabië zorgde wel voor een flinke deuk in het zelfvertrouwen van de Canadese Aston Martin-coureur. Hij reed op het moment van de flinke klapper op P9, maar uiteindelijk verscheen er dus een DNF achter de naam van Stroll, die vorige week in Bahrein nog wel een punt pakte (P10).

Stroll legt zelf uit wat er gebeurde. "Een teleurstellende manier om een goed weekend af te sluiten. Ik had echt hard gepusht in de openingsronden, de auto's om me heen waren duidelijk sneller en de banden hadden het al moeilijk. Ik probeerde een gat te slaan en raakte de muur."

"Er zijn positieve dingen om mee te nemen, het team heeft in beide races punten gescoord en we hebben het gevoel dat er meer snelheid in de auto zit. Ik kijk nu al vooruit naar Australië - het is een race en een land waar ik echt van geniet en ik weet zeker dat we het momentum weer kunnen oppakken."

Bekijk hieronder de crash van Stroll.

Ook interessant:

Meesterlijke Verstappen brengt kalmte in Red Bull-heksenketel

Daar is 'ie weer: een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast! Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken de GP van Saoedi-Arabië. Max Verstappen domineerde en zorgde tegelijkertijd voor rust bij Red Bull. Dat en nog veel meer passeert de revue!

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Marko staat versteld van optreden Verstappen en McLaren