Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Team Redline verklaart 'onzichtbare' crash Verstappen

Er leek geen vuiltje aan de lucht toen Max Verstappen in de 12 uur van Sebring met een voorsprong van zo'n tien seconden aan de leiding reed. Een touche gooide echter roet in het eten. Of was er überhaupt geen touche? Team Redline heldert de zaak op.

Als Max Verstappen wordt gelapt door een deelnemer uit de snellere GTP klasse tijdens de virtuele 12 uur van Sebring is er opeens schade aan zijn Ferrari 488 GT3. Was er een touche? De livestream registreert het niet, maar de bolide van Verstappen, die de auto deelt met IndyCar-ster Alex Palou, maakt wel degelijk een rare zwieper.

Direct daarna zien we Verstappen met schade rechtsachter binnenkomen, waarna het einde oefening is. De live commentatoren zijn vertwijfeld over de toedracht, maar Team Redline-directeur Atze Kerkhof geeft ten overstaan van RacingNews365 opheldering.

"Er was een zogenaamd lag contact. De Russische rijder die hem passeerde had een slechte internetverbinding en dan ontstaat er soms een contact dat er niet echt is. Het was een heel lullig moment en eigenlijk maar een heel klein tikje, maar de hele auto was daardoor krom. De reparatietijd bedroeg zes minuten, waardoor de race over was."

Van teleurstelling is natuurlijk sprake, maar niet van boosheid: "No hard feelings, dit hoort er bij."

De zusterauto van Team Redline won uiteindelijk de race en dus is Kerkhof vooral tevreden met het optreden van zijn team, te meer omdat er in de persoon van Ole Steinbraten een nieuwe coureur achter het stuur zat: "We zijn trots op de overwinning en op onze nieuwe coureur die meteen wist te winnen."

"En ook onze BMW-fabrieksformatie in de LMDh-klasse deed het fantastisch, nadat ze slechts een week de tijd hadden om die auto te leren kennen. We staan er dus weer goed voor", zo sluit Kerkhof lovend af.

In de video hieronder zie je het uitvallen van Verstappen op 1:45.40, waarna de herhalingen worden afgespeeld vanaf 1:48.40.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1