Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

Hoe AlphaTauri-teambaas Tost het ongelijk van het ontevreden Red Bull wil bewijzen

AlphaTauri-teambaas Franz Tost vertelt exclusief aan RacingNews365 hoe hij denkt dat zijn team, met onder meer de Nederlander Nyck de Vries, moet presteren om weer in de middenmoot van de Formule 1 te eindigen dit jaar.

De Vries Bahrain
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het was min of meer een zekerheidje de afgelopen jaren. AlphaTauri, voorheen Toro Rosso, was een vast gezicht in de middenmoot van de Formule 1. De ploeg is elk jaar terug te vinden rond de zevende plek in de strijd om de constructeurstitel met daarbij meestal ook een uitschieter in een van de races.

2021 was het beste jaar van het zusterteam van Red Bull met 142 punten, goed voor een zesde plek. Afgelopen jaar zakte het team echter ver weg naar de negende plek, met slechts 35 punten. De AT03 kon zich niet meten met de prestaties van zijn voorganger.

De wagen was te zwaar en het ontbrak aan voldoende snelheid, wat leidde tot veel frustraties in het team. Ook binnen het Red Bull-management is men niet tevreden over het tweede F1-team. Dit seizoen hoopt AlphaTauri, met onder meer de komst van Nyck de Vries, zijn plek in de middenmoot van de Formule 1 te heroveren, zo vertelt teambaas Franz Tost in een exclusief interview aan RacingNews365.

"Het gaat vooral om de infrastructuur rondom het team. Als je kijkt naar de topteams, die hebben de afgelopen jaren een geweldige infrastructuur opgebouwd, met veel mogelijkheden voor simulaties. Zij hebben ook de beste mensen. Teams in de middenmoot, niet alleen wij, moeten met betere simulatie-middelen komen."

Volgende stap

Het devies is volgens de Oostenrijker dan ook duidelijk: AlphaTauri moet de volgende stap zetten als het de prestaties wil verbeteren. Tost heeft goede hoop dat zijn team dat kan lukken. "Natuurlijk vechten we er allemaal voor om goede mensen in ons team te krijgen. Ik denk dat we bij AlphaTauri momenteel een goede basis hebben liggen en ik ben positief als ik kijk naar dit seizoen en naar de toekomst", vervolgt Tost tegenover RacingNews365.

"Het gaat erom waar je staat als het gaat om de infrastructuur binnen het team en andere mogelijkheden. En dan hangt het ook van jezelf en het team af. Hoe snel kan je de volgende stappen zetten? Ga je de goede richting op? Dat zijn belangrijke vragen en onderwerpen. Persoonlijk denk ik dat we er goed voor staan en dat de ontwikkeling voor de toekomst in de goede richting gaat."

"In de Formule 1 is het zo dat de beste mensen naar de beste teams gaan. Net zoals de beste coureurs naar de beste teams gaan. Je moet jezelf in een positie brengen dat het team aantrekkelijk is voor goede en ervaren mensen om er te werken. Ik hoop dat AlphaTauri dat is."

			© XPBimages
	© XPBimages

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen dominantie Hamilton en Mercedes overtreffen

Het F1-seizoen is één race oud, op naar de volgende! In Djedda hebben we al spectaculaire races hebben gezien. Dit jaar weer? En welke rol speelt Verstappen daarin, of rijdt hij voor dat spektakel uit? Coronel, Dimmers en Mosterdijk geven delen hun verwachtingen.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull