Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1

Teambazen reageren op revolutionair F1-plan

Recent werd duidelijk dat de Formule 1 mogelijk een sprintrace voor talenten gaat organiseren in Abu Dhabi. Verschillende teambazen reageren op het revolutionaire plan.

XPB 1303800 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Een revolutionair Formule 1-plan houdt al een tijdje de gemoederen bezig. Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, bevestigde recent namelijk dat er een plan ligt om een sprintrace voor talenten te organiseren in Abu Dhabi. Dat zou dan daags na de Grand Prix moeten plaatsvinden, om zo rookies de kans te geven om ervaring op te doen in een Formule 1-bolide. Onder andere Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, reageert op het idee.

"We hebben er in de F1 Commission over gesproken en ik denk dat we rookies graag meer kansen willen geven", vertelt Wolff tegenover onder meer RacingNews365. "Het probleem is dat het invloed heeft op de prestaties van je vaste coureurs als je ze de kans geeft tijdens een Grand Prix-weekend. Als je ze dan laat racen, kan dat het resultaat van de race beïnvloeden en is het schadelijk wanneer je voor een kampioenschap vecht. We hebben dus geen andere manier gevonden om ze tijdens een raceweekend te laten pushen en vergelijkingen te maken."

Wolff steunt het plan wel. "Tijdens een racedag in Abu Dhabi zullen ze allemaal met evenveel brandstof en dezelfde banden rijden. Het is dan interessant om te zien wat de verhoudingen zijn in de respectievelijke auto's. Het seizoen is afgelopen en het wordt een extra belasting voor het team, maar we zijn onderdeel van de entertainmentindustrie en dit is tot nu toe het beste idee. Ik denk dat iedereen het idee steunde, omdat we allemaal dezelfde doelstellingen hebben. We willen rookies meer bekendheid schenken."

Beperkte testtijd

Fred Vasseur, de teambaas van Ferrari, kan zich in de woorden van Wolff vinden. "Met het huidige reglement van drie testdagen in de winter, is het niet makkelijk om rookies te laten rijden. We wilden ze de kans geven om meer vrije trainingen af te werken, maar ze rijden bijvoorbeeld ook al 14 races in de Formule 2. Bovendien zitten wij vast aan sprintraces en wissel je dan niet in de eerste vrije training. Op sommige circuits is het dus niet makkelijk. We zullen nooit de eerste vrije training opofferen in Singapore, Monaco of Bakoe. Dat betekent dat we uiteindelijk niet zoveel mogelijkheden hebben om ze in de auto te laten testen, buiten de tests met oude auto's om. Ik denk dat dit een goede kans is. Het is zeker niet gemakkelijk om te organiseren, maar ik steun het wel."

Tot slot haalt Peter Bayer, de CEO van RB, nog een belangrijke factor aan: het pad om de Formule 1 te bereiken. "Ik ben dezelfde mening toegedaan. De piramide van de karts, Formule 4, Formule 3 en Formule 2 werkt goed, maar uiteindelijk zijn er maar 20 zitjes. Het is behoorlijk complex voor talenten om hun vaardigheden te laten zien. Ik denk dat het ook geweldig zou zijn omdat we jongere fans zouden bereiken. Dat willen we graag, dus dit plan zou daar aan bijdragen."

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld