Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teamgenoot Verstappen haalt uit naar kritiek van fans op uitvallen in iRacing 24 uur van Daytona

Max Verstappen en Daniel Juncadella staakten de strijd in de iRacing 24 uur van Daytona toen na een crash de auto zo beschadigd was dat het duo teveel tijd verloor. Dat leverde het tweetal veel kritiek op, waardoor Juncadella zich nu geroepen voelt flink van zich af te bijten.

Max Verstappen en Daniel Juncadella deden dit weekend mee aan de iRacing 24 uur van de Daytona, maar helaas zat het avontuur er al na een paar uur op. Verstappen raakte de muur, met schade tot gevolg. Die viel tot op zekere hoogte te repareren, maar men bleef tot zes kilometer per uur verliezen op de rechte stukken. Op een circuit dat voor driekwart uit een oval bestaat, lever je daardoor veel tijd in. De keuze om daarom uit te vallen, kwam het tweetal op kritiek te staan. Ook met een beschadigde auto hadden Verstappen en Juncadella de race moeten uitrijden, zo werd er op social media gesuggereerd. Dat ze daarmee de simracewereld zouden minachten, schiet de Spanjaard in het verkeerde keelgat. "Het is echt triest om opmerkingen te lezen van mensen die mij niet eens volgen en die me dan ook nog eens komen vertellen dat ik het simracen minacht. Als iemand aan mijn respect en bewondering voor het simracen twijfelt, dan hebben ze duidelijk geen idee", zo schrijft hij op Twitter. Simcoureur en simcoach Atze Kerkhof, tevens goede vriend van Max Verstappen en lid van Team Redline, snapt de keuze van het rijderspaar volkomen: "Het is niet niks om twaalf uur achter het stuur te zitten. Dat is een opgave waar je enkele dagen van moet herstellen en die je reguliere trainingsschema (in het geval van Verstappen en Juncadella als professionele autocoureurs, red.) in de weg kan staan." "Het incident gebeurde vroeg in de race en de schade was van dien aard dat ze enkel nog voor spek en bonen mee zouden", aldus Kerkhof in gesprek met RacingNews365.

1353356169012596742

De verdad que es triste ver algunos comentarios. Gente que ni siquiera me sigue. Y me vienen a decir que qué falta de respeto lo que hicimos. Si alguien duda de mi respeto y admiración por la comunidad simracing, es que no tiene ni puñetera idea. Siendo claros — Dani Juncadella (@dani_juncadella) January 24, 2021

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi