Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

'Technisch kopstuk verlaat F1-organisatie'

Pat Symonds, technisch hoofd van de Formule 1, gaat na zeven jaar vertrekken bij de FOM. De 71-jarige Brit zou al per direct met 'gardening-leave' zijn.

Pat Symonds
Gerucht
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 raakt één van haar technische kopstukken kwijt. Pat Symonds is per direct vertrokken bij de FOM, zo meldt Autosport. Symonds werkte sinds 2017 bij de F1-organisatie en was een van de drijvende krachten achter de huidige technische regels binnen de sport. Ook had Symonds een belangrijke rol in de ontwikkeling van de nieuwe regelementen voor 2026.

Al langere tijd gaan er geruchten dat het chassisgedeelte van de toekomstige regelementen flinke vertraging heeft opgelopen, echter zouden deze nu zijn vastgelegd. Nu dat proces lijkt te zijn afgerond, heeft Symonds een tijdje geleden besloten om zijn tijd bij de F1-organistatie te laten eindigen. De Brit zou dan ook al per direct met 'gardening-leave' zijn. Een officiele aankondiging is er nog niet geweest, maar het personeel van de FOM zou al op de hoogte gebracht zijn over het vertrek.

Overigens komt dit vertrek van Symonds niet geheel als een verrassing. Na het vaststellen van de regels voor 2022, gingen er al geluiden dat Symonds met pensioen zou gaan. De inmiddels 71-jarige Symonds ging toen toch nog door en lijkt nu, met het vaststellen van de regels voor 2026, alsnog te vertrekken. De Brit kent een lange carrière binnen de Formule 1, met onder andere avonturen bij Benetton, Renault en Williams, alvorens hij in 2017 bij de organisatie van de Formule 1 terecht kwam. 

RacingNews365 heeft begrepen dat Symonds nog niet klaar is binnen de Formule 1. Geruchten gingen tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna dat Symonds de Formule 1 niet wil verlaten.

Ook interessant:

De Grand Prix van Emilia-Romagna was vooral in de slotfase een zeer spannend schouwspel. Is McLaren sneller dan Red Bull en maakt alleen Max Verstappen met zijn kwaliteiten het verschil?Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk bespreken het in een gloednieuwe podcast van RacingNews365. Wil jij de podcast liever ook kijken, check hem dan hier op YouTube.

Max Verstappen is de grote favoriet voor de GP van Spanje. Als de Nederlander wint, ontvang je maar liefst 30 keer jouw inzet bij Unibet!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Derde vrije training Formule 1 GP Spanje 2024