Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teleurgestelde Britten staan perplex na uitspraken Verstappen over Hamilton en Mercedes

Johnny Herbert vindt het jammer dat Max Verstappen met weinig genoegen terugkijkt op het gevecht met Lewis Hamilton vorig jaar.

Voorafgaand aan het Hongaarse Grand Prix-weekend zat Max Verstappen samen voor de camera van Sky Italia , waar hij sprak over het gevecht met Ferrari. Hij gaf toe dat hij dit jaar meer geniet van de strijd met de Italianen dan hij vorig jaar deed van de strijd met Mercedes. "Ik geef de voorkeur aan wat we nu hebben. Ten eerste omdat ik Charles Leclerc heel goed ken. Hij is een goede jongen en we zijn ongeveer van dezelfde leeftijd - volgens mij zit er maar een week of drie verschil tussen." "Verder denk ik ook dat we met een zeer gerespecteerde concurrent strijden in de vorm van Ferrari. De manier waarop zij de strijd aangaan: als zij een race winnen, dan kunnen we naar hen toe stappen en zeggen dat ze het goed hebben gedaan. Als wij winnen kunnen zij dat andersom ook doen, en dat respecteer ik echt."

Verstappen: "Daar geniet ik echt van"

Als voorbeeld wijst Verstappen naar het Franse Grand Prix-weekend. "Bepaalde mensen binen het Ferrari-team, zelfs Mattia (Binotto, de teambaas, red.), daar heb ik een goede onderlinge relatie mee. Op zaterdagavond in Paul Ricard hebben we samen nog gelachen. Dat is in mijn optiek geweldig, want zo hoort racen te zijn!" "We zijn harde concurrenten op de baan en we zullen elkaar altijd proberen te verslaan. Dat is heel normaal, maar naast de baan kunnen we het ook goed hebben samen. Daar geniet ik dit jaar echt van. Laat ik het zo zeggen: ik zou op zaterdag avond niet samen met Mercedes kunnen lachen." Gevraagd waarom het zo anders is dan vorig jaar, wijst hij naar het respect dat er is. "Vanwege de klik die we op dit moment hebben met het team en over het algemeen heb ik gewoon veel respect voor Ferrari", aldus de Nederlander.

Herbert staat 'perplex'

Johnny Herbert, oud-Formule 1-coureur en huidig analist bij het Britse Sky Sports , laat in een reactie op het interview weten 'perplex te staan' door de opmerkingen van Verstappen. "Het was op meerdere manieren teleurstellend." "Hij schoof het gevecht met Lewis meteen aan de kant en schakelde meteen door naar Charles en het gevecht dat ze nu hebben. Ik dacht dat hij genoot van de strijd vorig jaar, maar het is duidelijk dat dat helemaal niet het geval is. Ik snap niet waarom zijn opmerkingen zo negatief zouden zijn over de battle met Lewis in 2021. Ik sta redelijk perplex", aldus de Brit.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'