Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Teleurgestelde Hamilton schrijft Mercedes-update af: "Het is zo raar!"

Lewis Hamilton heeft de smaak na de herfststop nog niet echt te pakken en heeft ook in Mexico moeite om de draad weer op te pakken. Hij spreekt vooral zijn ongenoegen uit over de upgrades.

Hamilton qualifying Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton en Mercedes hebben het tot dusver nog niet bepaald makkelijk in Mexico. De Brit miste de eerste vrije training, omdat Andrea Kimi Antonelli als rookie zijn auto overnam en ook tijdens de tweede en derde training ging het niet van een leien dakje voor de zevenvoudig wereldkampioen. Uiteindelijk kwalificeerde hij zich als zesde, maar kijkt hij samen met teamgenoot George Russell wel tegen een flink gat aan. De concurrentie is namelijk razendsnel en dat kan de situatie weleens een stuk lastiger maken voor Hamilton.

Na afloop van de kwalificatie spreekt hij tegenover onder meer RacingNews365 zijn ongenoegen uit over de Mercedes-update, die in Austin werd geïntroduceerd. "De derde training ging wel prima. We hadden in ieder geval het idee dat we goed op weg waren, maar we besloten vervolgens niets meer aan te passen. We hebben de vleugel nog wel wat aangepast, maar daar hebben we het verder bij gelaten. We konden toch niet veel meer doen om de auto beter te laten presteren, in ieder geval niet wat de afstelling betreft."

"De performance staat eigenlijk wel vast, dus daar hield het op. Maar toen begonnen we aan de kwalificatie en merkte ik echt meteen dat ik geen grip had aan de achterkant. Het leek allemaal ineens om te draaien, maar het is zo raar! Het is heel gek dat de auto dat zo doet, maar het zal wel interessant zijn om te zien hoe het tijdens de race gaat. Ik rijd natuurlijk met upgrades, dus de auto zou wel sneller moeten zijn, maar ik denk dat dat niet zo is."

De Mercedes-coureur benadrukt vooral dat er nog werk aan de winkel zal zijn. "We hebben echt een goede stap kunnen zetten tijdens de derde training en ik had echt het idee dat we er wat de balans betreft op vooruit zijn gegaan. Maar we zitten nog steeds zes tienden achter de concurrentie. We hebben wel geprobeerd met een grotere vleugel te rijden om zo meer downforce te genereren, maar dat wilde niet echt lukken."

Hamilton heeft geen al te hoge verwachtingen van de race. "We kunnen wel flink wat data verzamelen tijdens de race, al denk ik niet dat we de strijd aan kunnen gaan met de concurrentie. Zij zijn gewoon te snel, dus we gaan zien hoe het loopt. Ik hoop gewoon dat ik de finish deze keer wel haal (Hamilton spinde een week geleden in Austin en kon daardoor de race niet uitrijden, red.)."

Praat mee!

Viaplay
x
Live Race Formule 1 GP Mexico 2024