Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Charles Leclerc

Teleurgestelde Leclerc met handen in het haar na Ferrari-debacle: "We waren nergens!"

Bij Ferrari zit men ongetwijfeld met de handen in het haar na de dramatische kwalificatie in Canada. Ook Charles Leclerc bleef sprakeloos achter na het debacle, maar richt zich nu vooral op de race in de hoop daar de schade nog te kunnen beperken.

Leclerc qualy Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na drie chaotische trainingssessies beloofde de kwalificatie in Canada een waar spektakel te worden. De weersvoorspellingen herhaalden unaniem hetzelfde bericht: er was regen op komst en niet zo'n beetje ook. Uiteindelijk bleef het wat regenbuien betreft nog rustig tijdens de kwalificatie, maar de coureurs hebben alsnog een knotsgekke sessie achter de rug.

Door de extreem spannende strijd om pole tussen Max Verstappen George Russell zouden we haast vergeten dat er ook veel verliezers waren tijdens de kwalificatie. Het grootste debacle ontstond ongetwijfeld bij Ferrari, want Charles Leclerc en Carlos Sainz haalden Q3 niet. De beide heren moeten genoegen nemen met een elfde en twaalfde startpositie.. 

Het is dan ook niet gek dat Leclerc allesbehalve tevreden was toen hij na afloop de media te woord stond. Leclerc legt tegenover onder meer RacingNews365 uit waarom Ferrari het tempo van de concurrentie niet bij kon benen. "We waren gewoon niet snel genoeg, zo simpel is het. Tijdens de derde training, onder droge omstandigheden, zaten we er al niet bij en tijdens de kwalificatie al helemaal niet. We waren gewoon nergens!" 

"Ik voelde tijdens de derde training al wel dat er iets niet helemaal goed zat, maar we konden niet zien wat. Mijn eerste sector was ook echt dramatisch, het zal dus nog een lastig weekend worden. Daar schrikken we wel van, want dit hadden we echt niet verwacht. We zijn heel erg teleurgesteld, maar de race moet nog komen en ik denk wel dat de problemen van de kwalificatie er dan heel anders uit zullen zien." 

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2024

Wie wint de Grand Prix van Canada 2024?

Speel mee en maak kans op een prachtige drivers cap van Max Verstappen!

Speel mee

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op twee tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Max Verstappen noemt vijf beste F1-coureurs aller tijden, licht één opvallende naam toe