Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Teleurgestelde Verstappen verrast door Red Bull-probleem: "Mag niet, gebeurt wel"

Max Verstappen zag zijn problemen in Saoedi-Arabië totaal niet aankomen. Na afloop velt hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365 zijn oordeel na de mislukte kwalificatie in Djedda.

Max Verstappen was bezig aan een snelle ronde in Q2 toen zijn auto plots haperde en het klaar was. Einde kwalificatie, P15 als startplek voor de race van zondag. Dat hoort natuurlijk niet, zo oordeelt hij voor de microfoon van onder andere RacingNews365 . "Ik kwam in bocht tien aan en toen had ik het probleem. Ik had het natuurlijk totaal niet aan zien komen, maar een aandrijfas kan uit het niets kapot gaan. Mag niet, maar gebeurt wel. Het is niet wat ik had gehoopt, en ik ben natuurlijk teleurgesteld, maar ik kijk wel uit naar morgen."

Verstappen blijft rustig

Verstappen staat kalmpjes voor de microfoon en lijkt zijn team helemaal niets kwalijk te nemen. "Ik heb niet gevloekt. Het kan soms gebeuren, maar je wil het natuurlijk niet. Het heeft geen zin om met dingen te gaan gooien. We moeten er gewoon achter proberen te komen waarom het gebeurt", zo luidt zijn oordeel. Met het oog op de toekomst denkt de tweevoudig kampioen dan ook niet dat er nieuwe problemen zullen ontstaan. "Het liefste gebeurt dit natuurlijk niet, maar dat weet het team zelf natuurlijk ook. Ik maak me geen zorgen, want veel problemen hebben we niet gehad, maar het is wel heel raar dat dit gebeurt in de kwalificatie."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden