Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Testupdate 16:00 uur: Vliegende start voor Verstappen en Red Bull

Zo moeizaam als de ochtendsessie verliep voor Alexander Albon, zo vlekkeloos gaat Max Verstappen in de middag in de rondte. Hij maakt flink wat meters op de hardere banden van Pirelli.

Max Verstappen staat aan het begin van de middagsessie ontspannen te praten met vader Jos Verstappen. Hij gaat niet direct de baan op, maar als hij eenmaal het ruime sop heeft gekozen, blijft hij lekker doorrijden. Na een uur en een kwartier evenaart hij de 29 ronden van Alexander Albon in de ochtend. Hij staat dan zesde, met een tijd gereden op de harde C2-band. In het vervolg van de sessie weet hij de productiviteit op de krikken naar 41 ronden. Verstappen was één van de velen die het stuur overnam van zijn teamgenoot. Alle teams wisselden van rijder, Haas F1 uitgezonderd. Dat maakt dat er negentien tijden op het scorebord staan, waarbij de snelste tijd uit de ochtend, die van Alfa Romeo-reserve Robert Kubica, is blijven staan als de toptijd. Valtteri Bottas en Charles Leclerc namen bij Mercedes en Ferrari het stuur over van Lewis Hamilton en Sebastian Vettel. Qua productiviteit deden ze niet voor elkaar onder, maar qua tijden gaf Leclerc het nodige toe op de Fin op de C3-band, al reed hij zelf zijn snelste tijd op de hardere C2-band. Op die C2-band was Leclerc over een stint van zo'n vijftien ronden overigens net zo snel als Verstappen op de hardere C1-band, dus qua racepace lijkt Red Bull een voordeel te hebben. Problemen waren er voor Williams en Renault. Eerstgenoemde team werkte tot aan het begin van de middag aan de motorproblemen van vanochtend. Bij Renault kwam Ocon zelfs pas na bijna twee uur naar buiten. Het is voor dat team te hopen dat de auto in het vervolg van de dag wél blijft rijden.

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin