Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Tim Coronel: "Verstappen de oorzaak van motorproblemen Mercedes"

Terwijl Max Verstappen zich geen zorgen hoeft te maken over zijn Honda-motor, moet Lewis Hamilton vrezen voor een nieuwe gridstraf. Volgens Tim Coronel vormen Verstappen en Red Bull de oorzaak van de motorproblemen.

Hamilton USA 2021
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes
Na jarenlange dominantie van Mercedes ontstaan er dit jaar haarscheurtjes in het voorheen zo ijzersterke Duitse pantser. De afgelopen weken voerden ze de ene naar de andere motorwissel door bij Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Het valt ook Tim Coronel op, zo vertelt hij in gesprek met RacingNews365.

"Ik had het niet verwacht en kijk er verrast tegenaan!", zo steekt de autocoureur van wal. "Blijkbaar zit Mercedes echt op de limiet, want anders zouden ze die beslissingen niet nemen. Ze durven het risico niet te nemen dat het seizoen misschien beslist wordt door een ploffende motor."

Tegelijkertijd denkt Coronel logischerwijs dat Red Bull en Verstappen er een voordeel uit kan halen. "Het vormt een kans voor hen en natuurlijk zijn Verstappen en Red Bull ook indirect de oorzaak van die problemen, want zij zetten Mercedes nu zo onder druk", aldus de Nederlander.

Coronel ziet ook nog een ander voordeel voor Verstappen en co. Adrian Newey keerde namelijk na een afwezigheid van een periode van maanden weer terug bij de Oostenrijkse renstal. Na een fietsongeval ging de Brit en geestelijk vader van de RB16B enkele keren onder het mes. Nu is hij gerevalideerd en kan hij zich weer op de Formule 1 storten.

"Het maakt altijd uit als zo iemand er niet is. Als hij er wel is, dan wordt hij er in gezogen en worden er extra puntjes op de i gezet. Ik ben blij dat hij terug is, al is het maar het gevoel. Ik denk dat Adrian op dat vlak niets laat liggen, dus het is sowieso fijn voor Verstappen dat hij er is. Of het de doorslag kan geven in de titelstrijd? Dat weet ik niet."

Al met al worden het nog een aantal spannende weken voor Verstappen en co. Tim Coronel weet niet wat hij moet verwachten. Het wordt niet alleen een strijd tussen de coureurs, maar vooral ook tussen de teams. Red Bull is de komende weken in ieder geval de favoriet in Mexico en Brazilië, toch?

"Afgelopen weekend zeiden we dat ook over Mercedes! Het is nu gewoon ook echt een battle geworden tussen de teams, niet alleen tussen de coureurs. Wie ageert nu het beste op het geen dat Red Bull afgelopen weekend heeft geflikt? Het wordt een strijd der reactie", zo luidt zijn eindconclusie.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Verenigde Staten 2021 RN365 Nieuwsdossier

13 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes