Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Video: Tom Coronel keert met twee bekers terug naar huis na succesvol WTCR-weekend

WTCR-coureur Tom Coronel heeft een goed weekend achter de rug. Ondanks finishplaatsen in het middenveld was hij tot twee keer toe de beste privérijder en mocht hij eremetaal mee naar huis nemen.

Een week na zijn dubbele programma met de seizoensfinale van de TCR Europe Series in Barcelona en het vijfde raceweekeinde van de FIA WTCR in Tsjechië, stond voor Tom Coronel alweer het volgende FIA WTCR-evenement op het programma, en wel op het circuit van Pau-Arnos in het zuidwesten van Frankrijk.

In de eerste race eindigde de enige Nederlander in het veld, rijdend met de nieuwe Audi RS 3 LMS van het Belgische Comtoyou DHL Team Audi Sport, op de tiende plaats. De tweede race sloot hij als dertiende af. In beide races won Coronel wel het WTCR Trophy-klassement voor privérijders.

Dat je als coureur ook in je 32e racejaar nog nieuwe circuits kunt ontdekken, bleek deze maand voor Coronel, want zowel het circuit van Most in Tsjechië als het circuit van Pau-Arnos waren voor hem tot dusver onbekend terrein. Vanwege zijn onbekendheid met het circuit verkende Coronel de baan zelfs te voet, wat hij normaal gesproken nooit doet: "Volgens mij is dit pas de tweede keer in mijn leven dat ik zo'n 'track walk' gedaan heb!"

In de kwalificatie kreeg hij te maken met een tegenslag. "In het begin zat ik er goed bij, maar toen werd ik in de weg gereden door een concurrent, die daarvoor ook vijf plaatsen straf kreeg. Dat kostte me tweeënhalve tiende, waardoor ik niet bij de top twaalf zat die door mocht naar Q2. Dat was serieus balen. Zo stond ik vijftiende op de grid."

Na een raketstart was het vanaf plek vijftien vervolgens lastig inhalen tijdens de eerste race. "Ik zat constant op de bumper van een concurrent, maar kwam er niet voorbij. Dat was jammer, want ik was wel sneller, maar ja, zo werd ik dus uiteindelijk tiende", blikt hij terug op race een, waarna hij in race twee wederom vanaf plek vijftien van start ging.

"De start was iets minder", gaf hij toe. "Ik had gehoopt dat er veel mensen tegen elkaar aan zouden rijden, zoals dat in de WTCR vaak het geval is. Dat gebeurde ook wel, maar in de laatste drie ronden in plaats van aan het begin van de race. Zo ben ik dertiende geworden, maar in ieder geval was ik wel in beide wedstrijden de beste privérijder, dus ik stond wel twee keer op het podium en kon dus gelukkig toch weer met twee bekers naar huis! Jammer echter dat het weer de kwalificatie was die een beter resultaat in de weg stond."

De volgende WTCR-races voor Tom Coronel vindt over drie weken palats in Adria, in Italië.

Ook interessant:

Coronel: "Verstappen en Red Bull niet meer zo oppermachtig"

Tom Coronel bekijkt de titelkansen voor Max Verstappen en Red Bull nadat duidelijk werd dat Mercedes de betere partij was op Istanbul Park. "Die voorsprong zijn we kwijt", aldus de Nederlands coureur. Bekijk de volledige video.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op

5 reacties

Viaplay

Unibet
x
Interview Sarcastische Wolff juicht nieuw F1-'worstel'idee toe: "Zien we meteen hoe stom het is"