© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Tops en flops van de Formule 1 GP Groot-Brittannië

09 jul. 2018 18:40 Jan van der Burgt 0 reacties
Na een ronduit enerverende Grand Prix van Groot-Brittannië is er genoeg om over na te spreken. Vrijwel elke coureur viel op enig moment wel in positieve of negatieve zin op. Wij selecteerden echter de grootste toppers én de grootste floppers.

Toppers

Sebastian Vettel
Heel even leken we een streep te kunnen zetten door de naam van Sebastian Vettel toen hij op zaterdagochtend klaagde over fikse nekklachten. Na de kwalificatie gaf hij echter al weer aan nergens last van te hebben en ook op zondag gaf hij geen blijk van enige fysieke ongemakken die hem ervan weerhielden naar de overwinning te soleren.

Natuurlijk profiteerde hij van de te enthousiaste actie van teamgenoot Kimi Raikkonen. Maar tegenwoordig straalt elke stuurbeweging, elke woordkeuze tegenover de pers kalmte uit. Vettel is veranderd van een crybaby in een berekende rijder die zijn kansen afwacht en toeslaat als hem de worst van de overwinning wordt voorgehouden. Sebastian Vettel manifesteert zich meer en meer als de titelfavoriet.

Nico Hülkenberg
Je hoort hem niet, je ziet hem niet, maar aan het eind van de rit volgt zijn naam gewoon weer op de die van de coureurs van de topteams. De zesde plaats van Nico Hülkenberg op Silverstone is extra knap, aangezien de RS18 van Renault niet vooruit te branden was. De Renault-krachtbron was daar voor een belangrijk deel debet aan, zoals het snelheidstekort van de Red Bull aantoonde.

Met zijn zesde plaats in de Grand Prix van Groot-Brittannië pakte de Nederlands sprekende Duitser terloops de zevende plaats in de wk-stand over van Fernando Alonso. Een tegenaanval van McLaren zal gezien de huidige vorm aldaar uitblijven en dus is Nico Hülkenberg de enige rechthebbende op de titel best of the rest. Of zoals hij het zelf graag verwoordt: hij is de titelfavoriet voor wat betreft het 'B-kampioenschap' in de Formule 1.

Lewis Hamilton
De regerend wereldkampioen werd op Silverstone niet zonder reden uitgeroepen tot Driver of the Day. Het is knap hoe hij zich terug naar voren knokte na zijn akkefietje met Raikkonen in de eerste bocht. Natuurlijk profiteerde hij volop van de dubbele safety car-periode, maar hij maakte het in stijl af. Bovendien reed hij op zaterdag een waanzinnig rondje op weg naar de poleposition die hij voor neuzen van de sneller geachte Ferrari-coureurs wegkaapte.

© Getty Images/Red Bull Contentpool

Romain Grosjean
Stond Romain Grosjean ook op jouw lijstje van eerste coureurs die zouden crashen op Silverstone? Na een goed weekend op de Red Bull Ring liet Romain Grosjean zichzelf weer van zijn mindere kant zien.

Hij crashte in de eerste vrije training met opengeklapt DRS-systeem in de eerste bocht van het circuit, om twee dagen later zichzelf en Carlos Sainz uit te schakelen op jacht naar de punten. Romain Grosjean: van Zero naar Hero en weer terug.

Toro Rosso
Je kan Brendon Hartley zijn nulresultaat op Silverstone nauwelijks aanrekenen na zijn crash in de derde vrije training. Niet dat hij in de eerste twee sessies echt potten kon breken, maar toch. Toro Rosso zag zich genoodzaakt beide auto's aan de grond te houden toen de ophanging van Hartley het op hoge snelheid begaf.

Pierre Gasly kon in die andere Toro Rosso eveneens weinig indruk maken. De vernieuwde Honda-motor blijkt toch nog niet helemaal dat wonderkind waar het in Canada voor aangezien werd. Om over de betrouwbaarheid van dat ding nog maar te zwijgen. Hartley is inmiddels al toe aan zijn zesde verbrandingsmotor.

Lewis Hamilton
Lewis Hamilton reed inderdaad de sterke race zoals we hierboven al benoemde, maar de manier waarop, vooral verbaal, laat veel te wensen over. Terwijl hij tegenstander na tegenstander een plek terugverwees, klaagde hij steen en been over het functioneren van zijn Mercedes.

Het gemopper op alles en iedereen kreeg na het vallen van de vlag een vervolg door Kimi Raikkonen en Ferrari openlijk te betichten van opzet. Het feit dat hij zijn eigen thuispubliek in de steek liet door niet bij de microfoon te verschijnen na de race verdient bovendien zeker niet de schoonheidsprijs.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen