Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
AlphaTauri

Toro Rosso tegen uitbreiding F1-kalender: "Dit is al het maximum"

Het Formule 1-circus bezoekt in 2020 meer circuits dan ooit tevoren in één seizoen. In de ogen van Alpha Tauri-teambaas Franz Tost moet het ook bij 22 Grands Prix bij blijven, anders worden de werknemers opgezadeld met een onmogelijk werkschema.

Gasly mexico fp1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Hoewel de Grand Prix van Duitsland in 2020 niet langer op de kalender staat, zullen de teams dankzij de toevoeging van races in Nederland en Vietnam liefst 22 Grand Prix-weekenden moeten werken. In gesprek met RACER.com vertelt Franz Tost dat dit aantal het absolute maximum is voor de mensen die actief zijn in de sport.

"Aangezien de races in 2020 in nagenoeg hetzelfde tijdsbestek worden afgewerkt als vorig jaar, hebben we vooralsnog niets hoeven veranderen aan het team. Er komt in feite maar één race bij. Echter, als er in de toekomst nóg meer Grands Prix bijkomen, dan zullen teams denk ik werknemers moeten gaan rouleren. Anders wordt het te veel voor de mechanici, ingenieurs, etc."

Hoewel Tost de extra race in 2020 aan had kunnen grijpen om meer medewerkers aan te nemen, heeft hij uiteindelijk dus besloten dit niet te doen om de stabiliteit binnen Alpha Tauri te bewaren. "We hebben nu een goed aerodynamisch team en op mechanisch vlak krijgen we bepaalde onderdelen van Red Bull, en hoewel ze een jaar oud zijn, is dat alsnog beter dan wanneer we die zelf moeten bouwen."

"Natuurlijk moeten we wel nog op veel vlakken verbeteren, maar als iedereen in het team een beetje vooruitgang kan boeken voor komend seizoen, dan zullen we een goed pakket hebben waarmee competitief kunnen zijn. Dan kunnen we onze tegenstanders verslaan", aldus een strijdlustige Tost.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen AlphaTauri

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Verstappen terecht kritisch op dominant Red Bull