Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Red Bull Racing

Tost goudeerlijk over grote zorgen om Red Bull-motoren

AlphaTauri-teambaas Franz Tost hield na de Formule 1 wintertests geen rekening met betrouwbaarheidsproblemen, maar het team worstelt toch opzichtig met problemen.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Franz Tost zegt zeer geschrokken te zijn van de betrouwbaarheidsproblemen waar AlphaTauri in de eerste Formule 1 Grands Prix van 2022 tegenaan is gelopen.

De Italiaanse formatie, die de voormalige Honda-motoren afneemt bij Red Bull Powertrains, kampte al drie keer met motorproblemen in evenzoveel raceweekenden.

In Bahrein ging de AT03 van Pierre Gasly bijna in vlammen op en vervolgens werd Yuki Tsunoda in Saoedi-Arabië niet met één, maar zelfs met twee motorproblemen om de oren geslagen. Het tweede probleem voorkwam zelfs dat hij de race startte.

Als gevolg daarvan moet AlphaTauri in de achtervolging op teams als Haas F1 en Alfa Romeo met slechts 10 punten op scorebord na drie races.

AlphaTauri zag problemen niet aankomen

"Het was een grote schok voor ons, want tijdens de wintertests in zowel Barcelona als Bahrein werkten we zonder problemen duizenden kilometers af", zo begint Tost in gesprek met onder andere RacingNews365.

"En nu start het seizoen, maar kampen we gedurende elke race met echt grote betrouwbaarheidsproblemen. In Bahrein vloog de batterij van Pierre in brand en in Soedi-Arabië slaagden we erin zelfs twee motoren kwijt te raken."

"Dit is echt schokkend voor ons, want daardoor moest Yuki sowieso een race achteraan starten en dit is gewoon niet hoe je aan het begin van het seizoen uit de startblokken wilt schieten."

Ook Red Bull stuit op problemen

Enkel Red Bull kreeg dit seizoen tijdens de daadwerkelijke races met meer uitvalbeurten te maken dan AlphaTauri. Aangezien het de enige teams zijn die worden aangedreven door Red Bull Powertrains-motoren lijken de overeenkomsten duidelijk te zijn, maar de aard van de problemen waren toch anders.

Beide teams zijn nu verwikkeld in een strijd tegen de klok in een poging het tegen de directe concurrenten op te nemen. Voor AlphaTauri betekent dat dat ze nog maar heel weinig kunnen laten liggen.

"Het middenveld is erg dicht samengepakt, dus het zal allemaal heel erg close worden", zo concludeert Tost.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

4 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
RN365 F1-podcast Ruwe diamant Verstappen blijft groeien en verbazen