Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tost goudeerlijk over grote zorgen om Red Bull-motoren

AlphaTauri-teambaas Franz Tost hield na de Formule 1 wintertests geen rekening met betrouwbaarheidsproblemen, maar het team worstelt toch opzichtig met problemen.

Franz Tost zegt zeer geschrokken te zijn van de betrouwbaarheidsproblemen waar AlphaTauri in de eerste Formule 1 Grands Prix van 2022 tegenaan is gelopen. De Italiaanse formatie, die de voormalige Honda-motoren afneemt bij Red Bull Powertrains, kampte al drie keer met motorproblemen in evenzoveel raceweekenden. In Bahrein ging de AT03 van Pierre Gasly bijna in vlammen op en vervolgens werd Yuki Tsunoda in Saoedi-Arabië niet met één, maar zelfs met twee motorproblemen om de oren geslagen. Het tweede probleem voorkwam zelfs dat hij de race startte. Als gevolg daarvan moet AlphaTauri in de achtervolging op teams als Haas F1 en Alfa Romeo met slechts 10 punten op scorebord na drie races.

AlphaTauri zag problemen niet aankomen

"Het was een grote schok voor ons, want tijdens de wintertests in zowel Barcelona als Bahrein werkten we zonder problemen duizenden kilometers af", zo begint Tost in gesprek met onder andere RacingNews365. "En nu start het seizoen, maar kampen we gedurende elke race met echt grote betrouwbaarheidsproblemen. In Bahrein vloog de batterij van Pierre in brand en in Soedi-Arabië slaagden we erin zelfs twee motoren kwijt te raken." "Dit is echt schokkend voor ons, want daardoor moest Yuki sowieso een race achteraan starten en dit is gewoon niet hoe je aan het begin van het seizoen uit de startblokken wilt schieten."

Ook Red Bull stuit op problemen

Enkel Red Bull kreeg dit seizoen tijdens de daadwerkelijke races met meer uitvalbeurten te maken dan AlphaTauri. Aangezien het de enige teams zijn die worden aangedreven door Red Bull Powertrains-motoren lijken de overeenkomsten duidelijk te zijn, maar de aard van de problemen waren toch anders. Beide teams zijn nu verwikkeld in een strijd tegen de klok in een poging het tegen de directe concurrenten op te nemen. Voor AlphaTauri betekent dat dat ze nog maar heel weinig kunnen laten liggen. "Het middenveld is erg dicht samengepakt, dus het zal allemaal heel erg close worden", zo concludeert Tost.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap