Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Pierre Gasly

Tost optimistisch over Gasly: "Pierre komt sterk terug dit F1-seizoen"

Franz Tost is ervan overtuigd dat Pierre Gasly in de tweede helft van dit Formule 1-seizoen op basis van zijn eigen kwaliteiten meer indruk kan maken dan in de eerste negen races.

Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Pierre Gasly heeft in zijn eerste seizoen als teamgenoot van Max Verstappen bij Red Bull slechts bij vlagen indruk kunnen maken. Franz Tost, die als teambaas van Toro Rosso eind 2017 en in 2018 Gasly onder zijn hoede had, denkt dat de Fransman sterk terug kan komen.

"Allereerst is het niet zo gemakkelijk voor een coureur met slechts iets meer dan één seizoen F1-ervaring om bij een team te komen dat om zeges en titels vecht. Dat is echt een grote stap", stelt Tost in een interview met RacingNews365.

"Ik verwacht wel dat Pierre het in de tweede helft van dit seizoen beter zal doen. Ik denk dat hij nu het team en de werkwijze van Red Bull beter begrijpt. Daarnaast is de auto verbeterd in de laatste races, dus ik ben er vrij zeker van dat hij zijn potentie beter kan laten zien."

Gasly staat onder druk door een reeks tegenvallende prestaties. Pas na de Britse Grand Prix, waarin hij het tempo van de Nederlander vrij goed kon volgen, kreeg hij complimenten van Red Bull-teambaas Christian Horner.

Tost: "Als je kijkt naar het verschil tussen de coureurs, dan gaat het soms ook maar om honderdsten. Een verschil van twee tienden per rondje ontstaat door enkele honderdsten verschil per bocht."

Bovendien meent de Oostenrijker dat een coureur normaliter drie opleidingsjaren nodig heeft voor hij goed mee kan doen bij een topteam: "Het was niet de bedoeling dat Pierre al na één seizoen zou doorschuiven, maar Daniel Ricciardo ging nou eenmaal weg, dus Red Bull had een coureur nodig. Hoe meer ervaring een coureur bij een klein team opdoet, hoe sneller hij zich bij een ander team kan aanpassen dankzij lessen uit het verleden. Pierre heeft alleen meer ervaring nodig om te kunnen presteren."

In 2018 wist Gasly vijfmaal in de top tien te finishen. Tost weet die momenten nog goed: "Hij reed vooral goede races in Bahrein, Monaco en Boedapest. Pierre heeft een positief karakter, is erg gemotiveerd, snel van zichzelf en geeft goede technische feedback. Daarom maak ik me nu ook geen zorgen."

1 reactie

    Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur