© Mercedes AMG F1

Nieuwsoverzicht

Toto Wolff heeft medelijden met Ferrari

18 sep. 2017 16:43 Wanda Bisschop 0 reacties
Mercedes zag enorm op tegen de GP van Singapore nadat het de afgelopen jaren lastig had op het bochtige stratencircuit. Ook op de vrijdag en zaterdag kwamen de zilverpijlen er niet aan te pas. Tot ieders verbazing stonden ze echter gewoon met beide coureurs op het podium.

Toto Wolff weet hoe Ferrari zich voelt na de crash in Singapore

Na de malaise in de eerste bocht was het Hamilton die als lachende derde aan de leiding kwam te liggen. De sterk rijdende Mercedes coureur kwam vervolgens geen moment onder druk te staan. Het was voor Hamilton alweer zijn derde overwinning op rij na de zomerstop.

Teambaas Toto Wolff was dan ook zichtbaar opgelucht na de zege van Hamilton.

"Voor de race hebben we uitgebreid besproken dat we de schade zo beperkt mogelijk moesten houden. Singapore ligt ons nu eenmaal niet zo goed. Nu we Singapore verlaten met een eerste en een derde plek is dat natuurlijk een super goed resultaat. Alleen als zoiets gebeurt als wat nu is gebeurd dan heb je ergens ook medelijden met Ferrari."

Wolff weet als geen ander hoe vervelend het is voor een team als beide rijders er op die manier uitvliegen. Vorig jaar zat hij dankzij de crash tussen Rosberg en Hamilton in Spanje in een soortgelijke situatie.

"Wij hebben een zelfde situatie meegemaakt, dus ik weet hoe bitter het is helaas. Maar goed, we zijn hier niet om gevangenen te maken. Dus toen Lewis aan de leiding kwam, draaide het erom om het maximale resultaat eruit te halen en dat is gelukt."

Door zijn zege heeft Hamilton nu een voorsprong van maar liefst 28 punten op Sebastian Vettel. Toch vindt Wolff niet dat het kampioenschap al is beslecht.

"We hebben nog zes races te gaan. Dat betekent dat we ook nog zes keer pech kunnen hebben zoals Ferrari nu had. We moeten ons blijven focussen en in iedere race voor het optimale resultaat gaan."

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen