Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tranen van verdriet bij Mercedes: "Nog nooit eerder zo gegaan"

Lewis Hamilton blikt terug op een zwaar jaar voor Mercedes, maar tegelijkertijd ook juist een jaar met veel prachtige, emotionele momenten.

Na jarenlang te hebben gedomineerd in de Formule 1 was het voor Mercedes een matig 2022. Het team werd nog wel derde achter topteams Red Bull en Ferrari, maar het jaar werd afgesloten met slechts één overwinning. Porpoising was een groot probleem en de snelheid zat er mede hierdoor nog niet in. Het is ook niet gek dat naast Lewis Hamilton en George Russell eigenlijk het hele team terugkijkt op een moeilijk jaar. Toch bekijkt Hamilton de situatie ook van de positieve kant. In de Jay Shetty podcast gaat de zevenvoudig wereldkampioen tot in detail op volgens hem 'een van de zwaarste jaren ooit voor Mercedes'. "We bouwden geen geweldige auto en hadden meerdere problemen, zoals veel mensen dat wel eens hebben. We zijn hierdoor echter naar elkaar toe gegroeid. De onderlinge band die ik heb met mensen die ik al meer dan tien jaar ken...", zo trapt hij enigszins positief af. De jarenlange band kende volgens Hamilton een nieuwe dimensie in '22. "Alle gesprekken die we hebben gehad, de mensen die zo open waren zoals het nog nooit eerder zo was gegaan... er moesten mensen huilen. Het was heel mooi om te zien. We waren een veel beter team dan ooit tevoren, want we praatten veel over impact (van gepaalde situaties, waaronder diversiteit, red.)."

Eendracht bij Mercedes

Hamilton is onder de indruk van de eendracht bij zijn team. Als voorbeeld geeft hij de reactie op een nieuwe diversiteit- en inclusiviteitstraining. "Niemand zei: 'Dat ga ik niet doen, waarom zou ik dat doen en iets hierover leren? Dat heeft geen impact op me.', het is echt ongelofelijk. Ook de leiders binnen onze sport zijn op weg naar meer diversiteit en inclusiviteit. "Ik denk dat het daarbij mijn werk is om er voortdurend voor te zorgen dat diezelfde inspanning niet wegvalt, omdat het een tijdje een soort van trending is geweest", aldus Hamilton, die de kernwaarden in inclusiviteit en oprechtheid erg waardeert binnen zijn team, maar ook in de gehele F1. "Veel mensen laten zich makkelijk leiden door geld en succes, maar ervoor zorgen dat je bij je kernwaarden blijft is belangrijk."

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi