Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Triple header was een koude douche voor McLaren: "Pijnlijk"

De laatste drie races zijn dramatische verlopen voor het team van McLaren. De Engelse renstal wist in de laatste drie races namelijk in totaal maar vier punten te scoren. Een pijnlijke periode voor de het team uit Woking, dat zo mogelijk miljoenen prijzengeld mis kan gaan lopen.

De triple header was een enorme domper voor McLaren. Het team uit Woking scoorden maar een handjevol punten en dat terwijl concurrent Ferrari goed bleef scoren. Het gat tussen de twee teams is met nog twee races te gaan uitgegroeid tot 39,5 punten. "Ik denk dat het zwaar is geweest voor het hele team. We hebben vier punten gescoord in drie races, dat is natuurlijk pijnlijk maar dat moeten we accepteren", zei Andreas Seidl na afloop van de Grand Prix van Qatar tegen onder meer RacingNews365 . "Maar als we ook kijken naar wat er is gebeurd en hoe we veel punten zijn verloren. Dan hebben we pech gehad of zijn er dingen gebeurd waar wij niks aan konden veranderen. Maar dat hoort bij de sport waar we in zitten", concludeert de Duiters.

Lekke band voor Norris

De teambaas van McLaren denkt dat er ook positieve dingen mee te nemen zijn uit de afgelopen races. "Ik denk dat het goede is dat we in Qatar het gat hebben gezien. We hadden een competitieve auto, twee coureurs die competitief waren op de baan en het team heeft goed werk geleverd met de pitstops." Ondanks de competitieve auto lukte het McLaren niet om veel punten te scoren in Qatar. Lando Norris kreeg in de slotfase van de Grand Prix opeens een lekke band en haalde eerder al uit naar Pirelli. Seidl staat er iets anders in.

Met goede moed naar Saoedi-Arabië

"Soms is dat hoe het gaat in onze sport. Wij moeten er nu voor zorgen dat we in de laatste twee races blijven vechten. Want zolang het theoretisch mogelijk is, zullen we alles geven voor het constructeurskampioenschap. De volgende kans die het team van McLaren heeft, is op het stratencircuit in Jeddah. In het weekend van 3 tot en met 5 december wordt daar de eerste Grand Prix van Saoedi-Arabië gereden.

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst