Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Mercedes

Trots Mercedes klopt zichzelf op de borst na motordeal met Williams

Toto Wolff is zeer trots op het feit dat Williams tot en met 2030 motoren afneemt bij Mercedes. Het toont volgens hem aan dat Mercedes goed bezig is, zeker omdat Williams naast McLaren al het tweede team is dat zich voor het nieuwe F1-tijdperk heeft verzekerd van Mercedes-motoren.

Vowles Wolff Vasseur Las Vegas
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Mercedes en Williams blijven nog tot en met 2030 motorpartners. Het team van Toto Wolff blijft krachtbronnen leveren aan het team van James Vowles. Sinds 2014 veroverde Williams maar liefst 16 podiums met behulp van de Mercedes-motoren.

Zeker in de eerste jaren van het hybride tijdperk was Williams sterk, met derde plaatsen in het kampioenschap in 2014 en 2015. Daarna veranderde het team langzaam maar zeker in het lelijke eendje van de Formule 1, maar de afgelopen twee seizoenen lijkt het weer langzaam op te krabbelen.

In 2026 gaan er nieuwe motorreglementen in en Williams gaat die uitdaging aan met behulp van de Mercedes-krachtbron. Wolff is in zijn nopjes met de deal, zo laat hij weten. In navolging van McLaren is Williams de tweede renstal die kiest voor Mercedes-motoren. Aston Martin stapt per 2026 over naar Honda-motoren. Trots overheerst.

"We vinden het prachtig om aan te mogen kondigen dat Williams het tweede klantenteam van ons wordt voor de nieuwe motoren die in 2026 in gebruik zullen worden genomen. Het benadrukt hoe sterk het aanbod van Mercedes in F1 is en valideert en versterkt onze strategie in de autosport."

"Sinds 2014 hebben we een mooie relatie met Williams opgebouwd. Het team bouwt gestaag door om zo in de toekomst weer vooraan de grid mee te kunnen doen. We kijken ernaar uit om hen met de levering van motoren verder te helpen", aldus de Oostenrijker.

Vowles enthousiast

James Vowles, teambaas bij Williams, is natuurlijk een oude bekende van Mercedes. Begin vorig jaar maakte hij de overstap. Hij is eveneens blij met deze ontwikkeling.

"We zijn al lang in zee met Mercedes en hebben een prachtige samenwerking. Het is geweldig om deze te verlengen en samen het nieuwe F1-tijdperk in te gaan. De expertise, steun en technologie die Mercedes meebrengt, past perfect bij onze aspiraties op de middellange en lange termijn."

"Deze deal voor de lange termijn met Mercedes is een positieve stap en maakt deel uit van onze strategische doelstellingen voor de toekomst, terwijl we tegelijkertijd onze design- en productie-expertise binnenshuis kunnen houden", aldus de trotse Brit.

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Noodweer heeft Hungaroring bereikt, McLaren is het eerste slachtoffer