Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Wintertest Formule 1

Trotse Italiaanse media zien Verstappen hun Ferrari-feestje verpesten

Ook in Italië zijn de sterke testdagen van Ferrari uiteraard opgevallen. De kranten dromen al van een prachtig Formule 1-seizoen, maar blijven ook realistisch. Het wordt een hels karwei om Max Verstappen en Red Bull te verslaan.

Verstappen Bahrain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Na de eerste testdag keek iedereen toch wel met angst en beven naar Red Bull en Max Verstappen. De Nederlander was loeisnel in zijn betrouwbare RB20 en waarschuwde zo de concurrentie. Toch zal het optimisme ook overheersen bij Ferrari. De Scuderia liet een sterke indruk achter en dat kan natuurlijk niet geruisloos voorbijgaan in eigen land. De Italiaanse media zijn optimistisch en realistisch tegelijk.

"Ferrari snel, Charles Leclerc vooraan!", kopt Gazzetta dello Sport. "Red Bull is nu dichterbij, want ze reden dezelfde racepace als Ferrari. Het leek op de testdagen van 2022, want toen was Ferrari ook zo snel en wisten ze in eerste race meteen een een-tweetje te pakken. Deze keer wordt dat echter lastiger en het zou een wonder zijn als het lukt, zeker wanneer je denkt aan wat voor voorsprong Verstappen en Red Bull hadden aan het einde van 2023."

Toch overheerst het optimisme. "Ferrari is teruggekeerd en ook weer snel! Men is het tweede team van de grid op dit moment en lijkt de problemen opgelost te hebben. De longrun ziet er namelijk veel beter uit. Helaas moet men echter nog wel een Nederlander zien te verslaan, die nog een stuk sneller is dan zijn teamgenoot Sergio Perez."

Corriere dello Sport trekt een duidelijkere conclusie. Verstappen is nog buiten bereik. "Achter Verstappen zien we de Ferrari’s. De Ferrari lijkt het zowel in de kwalificatie als de longrun goed te doen. De Red Bull blijft echter wat anders. De conclusie die we kunnen trekken is dat Ferrari zich heeft verbeterd qua racepace, al blijft Red Bull nog wel sneller. Daar komt ook nog eens bij dat Verstappen een tikje sneller is dan Perez. McLaren en Mercedes blijven een mysterie voor nu en het is al met al te hopen dat we geen herhaling van vorig seizoen mee gaan maken."

Ook Corriere della Sera ziet de Verstappen-bui al hangen. "Ferrari kan Red Bull verslaan als Verstappen niet rijdt. De Scuderia is wel flink gegroeid. Carlos Sainz vloog en ook Leclerc was snel. Ferrari geeft hoop en het is ook duidelijk dat Sainz nog de wil heeft om zich te laten zien. De resultaten op het circuit komen overeen met de data uit de windtunnel en simulator."

"Red Bull met Perez is een ander verhaal dan met Verstappen in de bolide. En ondanks dat McLaren en Mercedes goed gaan, lijkt Ferrari het tweede team te zijn dit seizoen. Red Bull liet echter nog weinig tot niets van haar snelheid zien, vooral omdat ze veel uitprobeerden. Daar staat tegenover dat ook Sainz zijn snelste ronde reed met flink wat brandstof aan boord."

Formule 1 wintertest Bahrein 2024 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking Ricciardo keihard gestraft na GP China