Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Yuki Tsunoda

"Tsunoda bewijst dat Max Verstappen écht uitzonderlijk is"

Bij Yuki Tsunoda lijkt nog lang niet alles eruit te komen zoals van te voren van hem verwacht werd. De mannen van de RacingNews365-podcast bespreken zijn optreden tot nu toe en vergelijken hem onder meer met andere (voormalige) Red Bull-pupillen, zoals bijvoorbeeld Max Verstappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het seizoen is natuurlijk pas vijf races oud, maar als je met veel bombarie binnen bent gekomen en tijdens de wintertest een aantal dikke rondetijden neerzet, mag er wel wat meer verwacht worden dan wat Yuki Tsunoda tot nu toe heeft laten zien. De Japanner scoorde pas twee punten en valt meer op dankzij zijn scheldkanonnades op de boordradio dan met zijn resultaten op de baan.

De AlphaTauri-coureur werd daarom afgelopen week ook door Red Bull-adviseur Helmut Marko opgeroepen om zijn spullen te pakken en naar Italië te verhuizen waar hij dichter bij de fabriek kan wonen en werken. In de podcast van RacingNews365 bespreken Ruud Dimmers en Tom Coronel de situatie van Tsunoda bij AlphaTauri en Red Bull.

"Tsunoda dreigt toch een beetje van zijn voetstuk te vallen waar hij op stond na de wintertest", meent Formule 1-journalist Dimmers. Dat beaamt WTCR-coureur Coronel. "De verwachtingen waren natuurlijk te hoog. Je zag bij de testdagen dat hij wat extra werd geholpen, maar als je het dan niet waar maakt, dan weet je hoe het bij Red Bull gaat. Red Bull is heel duidelijk: goed is goed en niet goed is ook echt niet goed. Dan moet je ook echt aan de kant, dat hebben we bij zo veel rijders al gezien."

Toch denkt Dimmers niet dat het zo snel afgelopen zal zijn met Tsunoda bij de Red Bull-familie. "Tsunoda is een Japanner, een kindje van Honda om het zo maar te zeggen. Die support heeft Red Bull gewoon nodig. Het zijn pas vijf races en hij is megasnel gebracht. Iedere keer denkt Red Bull dat ze een nieuwe Max Verstappen hebben, maar dat bewijst eens temeer dat Max Verstappen gewoon uitzonderlijk is in alle opzichten."

Of het trainingskamp van Tsunoda in Italië gaat helpen, is natuurlijk nog maar de vraag. De missie is in ieder geval helder. "De boodschap van Marko aan Tsunoda was heel simpel: mond dichthouden, luisteren en leren. Je rijdt in de koningsklasse van de autosport en dat betekent dat je op de toppen van je kunnen moet presteren en dat je professioneel moet zijn", zegt Dimmers.

Coronel houdt vertrouwen, maar weet ook dat het in het verleden vaker misgegaan is met Japanse coureurs. "Ik denk dat Tsunoda het ergens wel zou moeten kunnen, alleen ik denk dat hijzelf te veel druk voelt en dat is iets dat je wel vaker ziet bij Japanners. Als zij buiten Japan echt moeten presteren, dan is de omgeving net niet sterk genoeg, waardoor het er gewoon niet uitkomt. Dat hebben we al zó vaak gezien bij Japanse coureurs."

Tom Coronel doet een wel hele boude voorspelling, want hij denkt dat Verstappen en Hamilton de finish niet in Bakoe niet halen. In de podcast met F1-journalist Ruud Dimmers en host Mental Theo verklaart hij zich nader.

7 reacties

x
Interview Horner geeft update over de nieuwe Red Bull-bolide van Verstappen