Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda doet boude voorspelling met oog op Red Bull- of Honda-toekomst: "Dit is het jaar"

Spierballentaal van Yuki Tsunoda voorafgaand aan het Formule 1-seizoen 2024. Als hij zijn toekomst bij Red Bull veilig wil stellen, zal hij moeten presteren. En dat gaat hij naar eigen zeggen ook doen.

Tsunoda Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Ja, Yuki Tsunoda boekt jaarlijks vooruitgang en in 2023 wist hij ogenschijnlijk met enige regelmaat boven zijn materiaal uit te stijgen. 'Ogenschijnlijk', want aan de staart van het middenveld is het toch vaak moeilijk oordelen over iemands ware potentieel. Dat lijkt ook de Japanner zelf door te hebben. Hij moet iets laten zien in 2024, maar hij zál ook iets laten zien in 2024.

In gesprek met de Japanse tak van Motorsport kijkt Tsunoda eens goed in de spiegel: "Vorig jaar zette ik al een belangrijke stap in het ontdekken van wat ik waard ben als coureur. Komend seizoen zal de auto bovendien denk ik beter zijn dan afgelopen jaar, waardoor we meer kansen zullen krijgen om in de top tien mee te rijden."

Tsunoda: "Dit wordt het jaar"

Dat gezegd hebbende weet Tsunoda dat geen enkel excuus nog goed genoeg zal zijn in 2024. Met jongens als Daniel Ricciardo en Liam Lawson in de buurt die óók stappen willen maken, zal hij in het nieuwe seizoen naar eigen zeggen definitief moeten doorbreken.

Hij wordt tevens in verband gebracht met Aston Martin, omdat Honda daar per 2026 aan de slag gaat. Ook voor dat team zullen niet zomaar alle resultaten goed genoeg zijn.

"Dit wordt het jaar waarin ik laat zien dat ik alles in me heb om een top Formule 1-coureur te zijn. Om dat waar te maken, zal ik alles op alles moeten zetten en moet ik een beroep kunnen doen op ieders support."

"Dank dus aan iedereen die me afgelopen jaar al gesteund heeft en dank ook aan iedereen die me komend seizoen zal steunen", zo sluit de AlphaTauri-coureur af.

Ook interessant:

Van der Garde: "Verstappen onderschat: het is ongekend wat we nu meemaken"

RacingNews365 ging op bezoek bij Giedo van der Garde voor een eindejaarsinterview. De ex-coureur blikt terug op het F1-jaar in de onderstaande video.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

1 reactie

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen