Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda op Honda's lijstje voor toekomst bij Aston Martin

Yuki Tsunoda is door de deal tussen Honda en Aston Martin in beeld voor een toekomstig stoeltje bij het Britse Formule 1-team.

Tsunoda Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nadat bekend is gemaakt dat Aston Martin en Honda vanaf 2026 partners zullen zijn in de Formule 1, waarbij laatstgenoemde partij de motoren levert aan het Britse team, werd al snel de vraag geopperd: komt Yuki Tsunoda nu ook in beeld voor een zitje bij de concurrent van Red Bull en AlphaTauri?

De jonge Japanner heeft al sinds de juniorenklassen sterke banden met Honda, het automerk uit zijn thuisland. Via de banden wist hij de Formule 1 te bereiken bij AlphaTauri, dat al jaren gebruik maakt van de Honda-motoren. Hoewel de Japanners al lieten weten dat Aston Martin kiest wie de coureurs worden, spelen ze wel degelijk een rol bij het keuzeproces. Zo kan Honda adviseren, assisteren en geschikte coureurs aanraden.

Onder die coureurs zit ook Tsunoda, dat bevestigt Honda Racing-president Koji Watanabe voor de microfoon van onder andere RacingNews365. "Natuurlijk zijn er Japanse coureurs die competitief zijn en juist die coureurs willen we als kandidaten voordragen. We zijn heel blij met de successen van Yuki."

"Maar we praten nog wel over de toekomst. We hebben nog drie jaar te gaan, dus voor concrete plannen is het nog een beetje vroeg. We hopen dat hij tegen die tijd een serieuze kandidaat is, maar uiteindelijk zal het team de eindbeslissing nemen."

Aston Martin: "Tsunoda maakt een fantastische indruk"

Ook bij Aston Martin zelf valt Tsunoda in de smaak. De AlphaTauri-coureur werd eerder nog overschaduwd door voormalig teamgenoot Pierre Gasly, maar anno 2023 imponeert hij naast 'rookie' Nyck de Vries. Martin Whitmarsh, de CEO van Aston Martin Performance Technologies, looft: "Hij maakt dit jaar een fantastische indruk."

"Hij is nog erg jong, maar al relatief ervaren. Ik denk dat hij veel vooruitgang heet geboekt. Ik weet zeker dat onze coureursbezetting voor 2026 verder uitgewerkt zal worden en uiteindelijk willen Honda en Aston Martin de twee beste coureurs in de auto. We zijn hier om te winnen, dus we moeten wel geweldige coureurs hebben."

"Tsunoda moet overwogen worden als kandidaat. Ik weet zeker dat hij graag in een Honda-aangedreven auto wil racen. Laten we kijken hoe hij zich de komende jaren ontwikkelt en hopelijk kunnen we tegen die tijd een serieus gesprek voeren", aldus de Aston Martin-prominent.

In 2026 kan de Japanner mogelijk Fernando Alonso vervangen, die tegen die tijd 44 jaar oud is. De kans is klein dat Lance Stroll, de zoon van teameigenaar Lawrence Stroll, zomaar het team verlaat. Dat tweede stoeltje blijft naar alle waarschijnlijkheid nog wel even bezet. Onder de 'concurrenten' van Tsunoda zien we onder meer Felipe Drugovich, test- en reservecoureur van het team.

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull kunnen enkel verliezen in Monaco

Zelfs na een F1-loos weekend praten Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk de nieuwste RN365 F1-podcast moeiteloos vol. Ze blikken onder meer vooruit op de GP van Monaco, volgens het trio het weekend dat Red Bull en Max Verstappen alleen maar kunnen verliezen.

Mis geen seconde van het nieuwe F1-seizoen! Zet met een druk op de knop de F1-kalender in jouw telefoon.

Download nu de F1-kalender
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

6 reacties

Viaplay
x
LIVE Reacties na verwoestende testdag Verstappen in Bahrein