Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda over potentieel Red Bull-zitje: "Dat lijkt me geweldig"

Yuki Tsunoda zit lekker op zijn plek bij AphaTauri. Tegen een Red Bull-zitje zou hij echter geen nee zeggen.

Tsunoda Silverstone wet
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda heeft niets om zich zorgen over te maken. De AlphaTauri-coureur had een matige seizoenstart in 2021, maar kreeg hulp van een gedragstherapeut en verhuisde naar Italië, waarna hij zich steeds beter ging voelen bij het zusterteam van Red Bull. Inmiddels is hij leider binnen AlphaTauri en heeft hij net zijn teamgenoot vanwege teleurstellende prestaties ontslagen zien worden.

Alles lijkt erop dat het stoeltje van de 23-jarige coureur wel veilig is. Yuki maakt zich dan ook geen zorgen over zijn positie binnen het zusterteam van Red Bull. In een interview met Total-Motorsport vertelt hij meer over hoe hij zich voelt binnen het team van AlphaTauri: "Ik ben heel erg blij met de Red Bull-familie. Ik voel me comfortabel hier, ik kan mezelf zijn."

"Ik ben niet teveel bezig met 2024"

De jonge Japanner is van plan voorlopig bij de Red Bull-familie te blijven, ondanks dat er nu ook vanuit andere teams naar hem gekeken wordt. Zo waren er geruchten dat Aston Martin in 2026, als het samen met Honda gaat werken, geïnteresseerd zou zijn. "Het is goed om als coureur aandacht te krijgen van andere teams, maar voor nu ben ik blij met AlphaTauri. Zij staan al jaren achter mij, dus ik ben niet bezig met andere teams."

Als hij dan een overstap zou maken, dan zou dit naar het hoofdteam Red Bull Racing zijn. "Mocht er een mogelijkheid zijn om naar Red Bull te gaan, dan lijkt me dat geweldig. Maar zoals ik al eerder zei, ik ben niet teveel bezig met 2024, er is niet veel reden om buiten AlphaTauri mijn heil te zoeken."

De AlphaTauri-coureur lijkt voor het eerst dit jaar in balans met zijn auto. Dit hoort hij ook: "Iedereen zegt dat ik dit jaar opeens zelfvertrouwen heb. Maar niet veel mensen hebben mijn races van vorig jaar bekeken. In de meeste droge kwalificatiesessies versloeg ik Pierre Gasly. Ik heb het zelfvertrouwen, het is alleen dit jaar beter bij elkaar samengekomen, zowel in de kwalificaties als tijdens de races."

Hij maakt zich in ieder geval niet druk over zijn positie in 2024. "Ik hoef me over het contract niet zoveel zorgen te maken. Ik leg de focus nu meer op wat ik tijdens de races moet doen om resultaten te kunnen leveren. "

Ook interessant:

Niemand gaat Verstappen een duimbreed in de weg leggen in Hongarije

De Vries is zijn zitje in de Formule 1 kwijt, terwijl Perez voorafgaand aan de GP van Hongarije op scherp staat. En wat moeten we verwachten van Ricciardo op de Hungaroring? Dat en nog veel meer bespreken Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RN365 F1-podcast, hieronder te beluisteren!

Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

3 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen