Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Yuki Tsunoda

Tsunoda pint zich nog niet vast op toekomst bij Red Bull

Yuki Tsunoda is momenteel bezig met zijn vierde seizoen in de Formule 1, maar tot dusver zit de Japanner nog zonder stoeltje voor volgend seizoen. Ondanks de hoop dat hij ooit nog voor een topteam zal rijden, houdt hij zich nu relatief gedeisd in de zoektocht naar een avontuur voor volgend seizoen.

Tsunoda Quali Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Yuki Tsunoda is al ruim drie jaar onderdeel van het zusterteam van Red Bull en de Japanner lijkt het goed naar zijn zin te hebben. Hij benadrukte eerder al dat hij er wel voor open zou staan om de uitdaging aan te gaan bij Red Bull Racing, maar toch zat er de afgelopen drie jaar niet veel meer in dan een plekje bij RB. 

De Japanner spreekt zich tijdens de persconferentie in Monaco uit over zijn toekomst. "Ik ben op dit moment heel blij bij RB. We vechten soms zelfs voor de zevende of achtste plek en we zijn denk ik wel de sterkste auto van het middenveld. De stoeltjes bij de topteams zijn waarschijnlijk toch allemaal bezet."

Tsunoda had, net zoals veel andere jonge talenten die bij Red Bull binnenkomen, gehoopt op een kans bij Red Bull Racing. Tot dusver was die kans niet voor hem weggelegd, maar die hoop weerhoudt hem er niet van om ook op andere plekken te kijken. "Ik denk dat het wel duidelijk is dat ik het liefst voor een stoeltje bij Red Bull wil gaan, want daar zit ik nu gewoon. Maar er zullen situaties ontstaan waarin zij mij niet in dat stoeltje willen zien, dus als ik een interessant aanbod krijg van een ander team kan dat weleens beter zijn dan bij RB of Red Bull." 

Tsunoda steekt dus niet onder stoelen of banken dat hij een ander aanbod zou overwegen, maar de Japanner wijkt vooralsnog niet af van zijn prioriteiten. "Ik ben wel gewoon loyaal aan Red Bull, want zonder hen zou ik hier niet staan. Dat geldt ook voor Honda, al zullen zij binnenkort met Aston Martin in zee gaan. Dat zal voor mij geen verschil maken, omdat die stoeltjes ook al bezet zijn, dus alles ligt nog open. Maar ik ben hoe dan ook blij bij RB."

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap