Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Tsunoda schittert achter Verstappen en Hamilton: "Dat was lekker!"

Yuki Tsunoda kende een prima Grand Prix-weekend in Abu Dhabi. De jonge Japanner kwalificeerde zich als achtste en wist zondag zelfs als vierde over de finish te komen.

Na het chaotische einde van de race in Abu Dhabi zou je het bijna vergeten, maar Yuki Tsunoda behaalde zijn beste resultaat van het seizoen. De Japanner wist in de slotfase de vierde plek te pakken en is vanzelfsprekend heel opgewekt door het goede resultaat. "Ik ben heel heel blij", zei de coureur van AlphaTauri na afloop van de Grand Prix tegen onder meer RacingNews365 . Tsunoda noemt de start van de race doorslaggevend voor het mooie eindresultaat. "De start was goed zondag. De laatste drie, vier races had ik slechte starts. Toen verloor ik steeds plaatsen in de eerste ronde. Dus dit was mijn belangrijkste doel voor deze race en dat heb ik weten te verbeteren. Ik heb zelfs een positie gewonnen in de eerste ronde. Dat was cruciaal voor de vierde plek."

Gevechten tijdens de Grand Prix

Niet alleen de start was goed, de Japanner had ook een prima racepace te pakken. "De snelheid zat er prima in en op het einde lukte het me nog om Valtteri Bottas in te halen op de zachte banden. Dat was lekker", grijnst de AlphaTauri-coureur. Naast het gevecht met Bottas op het einde, vocht Tsunoda ook met Fernando Alonso om positie. "Ik vond dat hij van de baan ging toen hij me inhaalde en verwachtte dus dat hij mij die plaats meteen moest teruggeven. Maar dat deed hij niet, dus toen moest ik hem maar weer inhalen", zegt de Japanner heel nuchter.

Tsunoda klaar voor 2022 F1-seizoen

Tsunoda had het in het begin van het seizoen moeilijk. De druk leeg de Japanse coureur even te groot te worden, maar hij heeft zich herpakt. Van de laatste zeven wedstrijden wist de AlphaTauri-man zes keer Q3 te halen. "Het is een lange weg geweest. Ik moest mijn zelfvertrouwen dit seizoen zien terug te vinden, zeker na Imola. Daar had ik het echt moeilijk. Maar ik heb meer zelfvertrouwen gekregen en ik voel me nu goed en ben voorbereid voor het volgende seizoen", aldus de Japanner.

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin