Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Tsunoda snoert complotdenkers de mond: "Maak een hersenscan"

Yuki Tsunoda moet niets hebben van de complotdenkers na de Grand Prix van Nederland. Hij kan er eigenlijk alleen maar om lachen.

Tsunoda problem Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Yuki Tsunoda verafschuwt net als Max Verstappen de complotdenkers die los gingen op social media en haat en bedreigingen naar het hoofd van onder andere Red Bull-strateeg Hannah Schmitz slingerden. Ook AlphaTauri werd hevig onder vuur genomen en kwam met een statement dit gedrag niet te accepteren.

De coureur van AlphaTauri stopte tot twee keer toe op de baan, doordat hij in eerste instantie dacht dat een van zijn banden los zat, maar later bleek het een ander probleem te zijn. De man in kwestie kan, naast het verafschuwen van het verwijt, eigenlijk alleen maar lachen om de manier van denken van de complotdenkers, zo stelt hij tegenover onder andere RacingNews365.

"Het is komisch dat fans altijd een verhaal te creëren", begint de Japanner. "Het is gewoon een super simpel feit dat er een probleem was met de auto en we hebben kunnen bevestigen dat het een probleem met het differentieel was. Natuurlijk, de hele situatie was een beetje verwarrend, maar om deze beledigingen richting het team, mezelf en vooral richting Red Bull te slingeren... Om eerlijk te zijn is het bizar."

Tsunoda: "Het kan me niet schelen"

Gevraagd werd of Tsunoda de gedachtes enigszins snapt van deze 'fans'. "Ten eerste, ik wil het niet weten! Het kan me niet schelen. Ik vraag me af hoe hun hersenen werkenen; maak een MRI-scan en kijk wat er mis is!", adviseert hij de complotdenkers.

Tsunoda kan er met zijn hoofd simpelweg niet bij dat Red Bull en AlphaTauri dit ooit zouden doen. "Het is grappig hoe ze een verhaal creëren. Red Bull en AlphaTauri zijn totaal verschillende teams - wij zitten in Italië, zij zitten in Engeland. We concurreren in een compleet ander veld."

"Ik wist niet dat Max in P1 of P2 reed. Het boeit me niet wat Red Bull doet, omdat ik me gewoon op mezelf concentreer. De situatie was een beetje verwarrend, waardoor veel mensen zich afvroegen wat er gaande was. Maar waarom zouden ze het anders niet aan Pierre vragen? Ik zat voor hem. Ik had een goede kans om punten te scoren, dus er is geen enkele reden om Max te helpen."

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Yuki Tsunoda

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

27 reacties

Viaplay
x
Breaking Alfa Romeo maakt tweede coureur voor 2023 bekend