Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Yuki Tsunoda

Tsunoda ziet grote verschillen: "Ik had geen idee waar ik mee bezig was"

Yuki Tsunoda merkt grote verschillen met het vorige Formule 1-seizoen, gedurende welke hij naar eigen zeggen niet altijd het idee had wat hij aan het doen was. De AlphaTauri-coureur kijkt met blijdschap terug op de GP van Emilia-Romagna.

Tsunoda Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het eerste Formule 1-seizoen van Yuki Tsunoda kon beter. In zijn debuutjaar eindigde hij als veertiende in de WK-stand, terwijl teamgenoot Pierre Gasly op de negende plaats eindigde met meer dan drie keer zoveel punten (32 tegen 110). In 2022 gaat het tot nu toe wat beter, wat vooral opviel tijdens de laatste race in Imola.

Tsunoda kende hier een sterke race en kwam als zevende over de finishlijn, waardoor hij zijn een-na-beste resultaat van vorig jaar evenaart. De jonge Japanner merkt dat hij sneller wordt, zo legt hij uit voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Ik ben veel meer gecontroleerd, zou ik zeggen, in vergelijking met vorig jaar. Vorig jaar had ik de controle nog niet echt."

Wat er in 2021 fout ging bij Tsunoda

"Vorig jaar was ik elke ronde gewoon over de limiet aan het pushen en dan gebeuren er dingen", aldus Tsunoda, die er wel van heeft geleerd. "Ik ben door een neerwaartse spiraal heengegaan, maar daar steek je ook veel van op. Ik ging door naar de volgende stap en daarom kon ik punten scoren in Imola. In vergelijking met vorig jaar is het een grote stap, vooral qua race pace."

Tsunoda is ook een stuk rustiger geworden tijdens de race. In 2021 was het bijna een zekerheid dat de Japanner scheldend te horen was over de boordradio, maar dit seizoen is hij kalmer. "Misschien schreeuw ik nog wel, maar nu druk ik de radioknop niet meer in", lacht hij. "Ik probeer echt wat rustiger te zijn."

"Natuurlijk had ik veel respect voor de engineers, maar ik denk dat dat alleen maar toegenomen is. Ik realiseerde mij dat het geen nut had om te schreeuwen op de radio. Het is beter om de limieten te vertellen met een rustige stem, dus ik denk dat het een volgende stap was en goed is."

Ook interessant:

Perfecte comeback geeft Verstappen en Red Bull weer hoop

Na een ijzersterk Grand Prix-weekend in Italië ziet Max Verstappen de achterstand in het WK op leider Charles Leclerc bijna halveren. Is de regerend wereldkampioen weer helemaal terug in de strijd voor zijn tweede titel?

Dat en nog veel meer bespreken autocoureur Tom Coronel, F1-expert Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk in de nieuwste podcast van RacingNews365.

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

4 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022