Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2023

Twee F1-coureurs moeten vrezen voor hun stoeltje: "De teleurstelling van het seizoen"

Halverwege het seizoen hebben velen al hun mening klaar over de prestaties van verschillende Formule 1-coureurs in de eerste helft van het jaar. Volgens Allard Kalff moeten deze twee mannen vrezen voor hun zitje in de koningsklasse.

Start 2023 Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het gaat in eerste instantie over Logan Sargeant, die bij Williams nog weinig potten kan breken. Volgens Allard Kalff is de Amerikaan nagenoeg onzichtbaar en moet hij er daarom rekening mee houden dat zijn zitje bij de iconische renstal uit Grove aan het einde van het jaar op de tocht staat.

"Sargeant vind ik de teleurstelling van het jaar", is Kalff onverbiddelijk in het Viaplay praatprogramma In de Slipstream. "Ik heb begrepen dat hij ook echt moet vrezen. Het is een Amerikaan, binnengehaald, drie Grands Prix in dat land, maar als je het vliegtuig uitstapt en aan honderd willekeurige Amerikanen vraagt wie Logan Sargeant is, dan weet niemand dat. Daar win je de oorlog niet mee. Het wordt denk ik een moeilijk verhaal", aldus de F1-analist.

Check hieronder zijn oordeel. Het artikel gaat daaronder verder.

Magnussen

Niet alleen Sargeant valt dit seizoen (nog) niet in de smaak bij Kalff en tegenspeler Kees van de Grint. Ook Kevin Magnussen kan rekenen op stevige kritiek. "Nico Hulkenberg komt terug en hij is Magnussen de baas. Niet een klein beetje, maar altijd. Zo erg dat ik denk dat Magnussen moet vrezen voor volgend jaar", oordeelt de F1-analist.

Van de Grint valt hem bij. "Je moet je eerst even afvragen: waar komt het volgende talent vandaan, maar het zou volkomen terecht zijn. Hulkenberg is een prima coureur, maar niet een uit de elite-klasse. Die rijdt Magnussen om de oren. Dan moet je je afvragen wat je er nog te zoeken hebt, net als het team dat moet afvragen."

Kalff denkt echter dat er voor de Deen misschien nog een reddingsboei is: het conservatieve Haas. Zij kiezen liever niet voor jonge coureurs. "Het is ook het team dat Hulkenberg nam omdat ze Mick Schumacher niet wilden hebben. Mick was het talent, daar zat groei in, dus ze zijn wel conservatief, en dan zou je ook kunnen denken dat ze die twee gewoon houden."

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA CEO FIA legt functie neer